Wijzigingsplan en omgevingsvergunning Rysloane 5 te Surhuizum
Logo Achtkarspelen
Inleiding
Het wijzigingsplan geeft een regeling voor een ruimere woonbestemming van het perceel Rysloane 5 te Surhuizum ten behoeve van de realisering van een kleinschalig kampeerterrein met maximaal 25 standplaatsen. De mogelijkheid voor deze wijziging is opgenomen in het bestemmingsplan Buitengebied Achtkarspelen.
De besluitvorming voor het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning om het kleinschalig kampeerterrein te mogen realiseren worden gecoördineerd voorbereid en behandeld (zie kopje coördinatieregeling).
 
Op 8 november 2015 heeft het college het wijzigingsplan vastgesteld. Hierdoor kan gelijktijdig de omgevingsvergunning verleend worden. 
 
Coördinatieregeling
Op 22 november 2012 heeft de gemeenteraad de Coördinatieverordening gemeente Achtkarspelen vastgesteld. Hierin is onder meer bepaald dat een wijzigingsplan en omgevingsvergunning gecoördineerd kunnen worden behandeld. Dit betekent dat voor de aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het wijzigingsplan. De aanvrager heeft aangegeven voorkeur te hebben voor een gecoördineerde behandeling. Zowel het vastgestelde wijzigingsplan als de verleende omgevingsvergunning liggen gelijktijdig ter inzage.
 
Ter inzage
Vanaf 19 november tot en met 30 december 2015 liggen het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning ter inzage.  
Het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning kunt u inzien:
- in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; en
- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen.
Het wijzigingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.WPBgRysloane515-VG01).
 
 
Beroep
Tot en met 30 december 2015 kan beroep worden ingesteld tegen het plan en de omgevingsvergunning door een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend.
U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuurs­recht­spraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning worden definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke Planting van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.
 
 
Buitenpost, 18 november 2015
 
Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,
G. Gerbrandy, burgemeester
mr. drs. E.H.C. van der Laan, secretaris
 
Naar boven