Verleende omgevingsvergunning voor de bouw van een zorgcentrum aan de Dorhoutstraat (terrein Parkhoven, voorheen Achter de Hoven 268) in Leeuwarden
Logo Leeuwarden
Van 19 november 2015 tot en met 31 december 2015 ligt de verleende omgevingsvergunning ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3° van de Wabo voor de bouw van een zorgcentrum aan de Dorhoutstraat in Leeuwarden met bijbehorende stukken ter inzage.
Plangebied
De nieuwbouw wordt gerealiseerd aan de Dorhoutstraat in Leeuwarden. Dit betreft het noordelijke deel van het ‘Parkhoven-terrein’(voorheen Achter de Hoven 268).
Ontwikkeling
Het plan voorziet in de bouw van een zorgcentrum, dat bestaat uit een wijkhospitaal en zeven woongroepen. Het centrum is deels één en twee bouwlagen hoog en bevat diverse binnentuinen. Rondom de bebouwing bevindt zich een semi-openbare groene ruimte. Op eigen terrein wordt in voldoende mate voorzien in het parkeren.
Inzage
De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:
  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure
  • via de websites:
  • www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0080.05003OGV02-VG01
  • www.leeuwarden.nl/ruimtelijke-plannen
Beroep
Bent u het niet eens met deze verleende omgevingsvergunning? Dan kunt u beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt alleen beroep instellen:
  • Van 20 november 2015 tot en met 31 december 2015
  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning hebt ingediend
  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen
Voorlopige voorziening
Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700AD Groningen. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.
Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Naar boven