Gemeente Grave - Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied, 1e herziening’, Grave
Logo Grave
Burgemeester en wethouders van de gemeente Grave maken bekend dat, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), de gemeenteraad van Grave op 29 september 2015 heeft besloten het bestemmingsplan “Buitengebied, 1e herziening”() gewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan omvat een vijftal locaties in het buitengebied:
  • Hoogeweg 11 te Escharen
  • Turnhoutseweg/Prinsenhof/Kapellaan, Gassel
  • Heidestraat 2 en 2a, Gassel
  • Turnhoutseweg 1, Gassel
  • Graafschedijk 69, Escharen
Informatie over de herziening
Bij besluit van 25 april 2013 heeft de gemeenteraad van Grave het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ vastgesteld. Tegen dit besluit is door verschillende appellanten beroep ingesteld. De Afdeling Bestuursrechtspraak van Raad van State (ABRvS) heeft op 12 november 2014 uitspraak (zaak 201306356/1/R3) op het ingestelde beroep. In de uitspraak is opgenomen dat een nieuw bestemmingsplan vastgesteld dient te worden voor de hiervoor aangegeven locaties. De ABRvS heeft bepaald dat het door de raad te nemen nieuwe besluit niet overeenkomstig Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hoeft te worden voorbereid. Het bestemmingsplan heeft dan ook niet als ontwerp ter visie gelegen.
Ter inzage
Het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 1e herziening’ met de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 18 november tot en met 30 december 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het stadhuis te Grave. Het bestemmingsplan kan op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:30 uur en op dinsdag van 16:00 uur tot 19:30 uur en op afspraak worden ingezien bij de Publieksbalie van de gemeente Grave. Het bestemmingsplan (met planidentificatienummer NL.IMRO.0786.BPBuitengebiedher-va01) kan tevens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl.
Beroep bij Raad van State
Tegen het besluit van de raad kan gedurende 18 november tot en met 30 december 2015 door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Vereisten beroepschrift
Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep). U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient.
Voorlopige voorziening
Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.
Inwerkingtreding
Het bestemmingsplan treedt inwerking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Nadere informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. A.D. Wessels (0486-477278, danielle.wessels@cgm.nl).
Grave, 17 november 2015
Naar boven