Vooraankondiging voorbereiding (1.3.1 Bro) nieuw bestemmingsplan
Logo Maasdriel
voor de kern Ammerzoden
BP1115, Maasdriel
Het college is van plan een herziening van het bestemmingsplan voor te bereiden voor een deel van de kern van Ammerzoden (Ammerzoden, herziening 2016).
Het plangebied betreft voornamelijk de bestaande bedrijven in de kern van Ammerzoden.
Nadat het bestemmingsplan Ammerzoden op 1 maart 2012 werd vastgesteld zijn in het jaar daarna bestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen De Kampen en De Geerden vastgesteld. In de voorgenomen herziening van het bestemmingsplan Ammerzoden wordt voorgesteld de bedrijfsbestemming te heroverwegen en zoveel als mogelijk aan te laten sluiten op de bedrijfsbestemmingen, zoals die zijn opgenomen in de bestemmingsplannen voor De Kampen en De Geerden. De toelaatbare bedrijfscategorieën worden daarbij via interne zonering bepaald. Nieuwe mogelijkheden voor bedrijfswoningen worden niet toegekend om de mogelijkheden voor de bedrijven niet verder te beperken.
Er is een visie (Visie Bedrijventerrein Ammerzoden, herziening 2014) opgesteld waarin beleidsuitgangspunten voor het op te stellen bestemmingsplan zijn opgenomen. Deze visie ligt met ingang van 19 november 2015 tot en met 31 december 2015 tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis in Kerkdriel, Kerkstraat 45. Het visiedocument is ook in te zien op www.maasdriel.nl.
Er wordt geen gelegenheid geboden om zienswijzen over dit voornemen in te dienen. Onafhankelijke instanties worden niet in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.
Later wordt er meer informatie gegeven over de te volgen procedure en mogelijkheden voor het indienen van zienswijzen.
Meer informatie
Bel of mail de gemeente (140418) en vraag naar de heer Aarts of mevrouw Van Lienden.
Naar boven