Vaststelling bestemmingsplan “Reparatieplan Stationsgebied Driebergen-Zeist”, Zeist
Logo Zeist
De gemeenteraad van Zeist heeft in de vergadering gehouden op 10 en 12 november 2015 het bestemmingsplan “Reparatieplan Stationsgebied Driebergen-Zeist” vastgesteld.
Inhoud bestemmingsplan
Op 4 maart 2014 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Stationsgebied Driebergen-Zeist” vastgesteld. Naar aanleiding van tegen dit besluit ingestelde beroepen heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de gemeenteraad opgedragen een nieuw besluit te nemen. De vaststelling van het “Reparatieplan Stationsgebied Driebergen-Zeist” voorziet hierin. De reparatie houdt verband met verbreding van het spoor en een deel van het bedrijventerrein aan de Odijkerweg.
Plangebied
Het plangebied is gelegen tussen de kernen Driebergen-Rijsenburg en Zeist. Het project tot herinrichting van het stationsgebied Driebergen-Zeist is gelegen binnen twee gemeenten. Ook de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug heeft een reparatieplan voor haar grondgebied vastgesteld. Deze publicatie heeft betrekking op het reparatieplan van de gemeente Zeist. Het vastgestelde reparatieplan van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is nagenoeg in dezelfde periode bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug te raadplegen. Er is geen exploitatieplan vastgesteld, aangezien het kostenverhaal via een anterieure overeenkomst anderszins is geregeld.
Inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 19 november 2015 tot en met donderdag 31 december 2015 ter inzage in de publiekshal van de gemeente Zeist. De informatie staat ook op de websites www.zeist.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0355BPrepStationDBZ-VS01.
Beroep
Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen dit besluit. Ingevolge artikel 1.1, lid 1, onder a van de Crisis- en herstelwet is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet op dit besluit van toepassing. Om die reden moeten de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen en kunnen deze na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld (artikel 1.6, lid 2 en 1.6a van de Crisis- en herstelwet).
Beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde Afdeling. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl
Inwerkingtreden van het bestemmingsplan
Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Naar boven