"Gemeente Den Helder - Kennisgeving Vastgesteld bestemmingsplan - Boswachterswoning 2015"
Logo Den Helder
Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Boswachterswoning 2015 met planidentificatie NL.IMRO.0400.611BPBOSWWON2015-VST1 in de raadsvergadering van 2 november 2015 ongewijzigd is vastgesteld.
 
Het bestemmingsplan Boswachterswoning 2015 is opgesteld omdat het huidige bestemmingsplan Duinzoom 2015 een groter bouwvolume mogelijk maakt dan nu ter plaatse wenselijk wordt geacht. De momenteel toegestane bouwhoogtes, te weten een maximale goothoogte van 6 meter en een maximale bouwhoogte van 10 meter is hoger dan de gemeente passend acht in dit gebied en in de toekomstvisie op dit gebied. Om deze reden worden in het onderhavige bestemmingsplan deze maximale bouwhoogtes met drie meter verlaagd.
 
Tot het plangebeid behoort het perceel van de voormalige boswachterswoning aan de Jan Vervailleweg 620. Het bestemmingsplan voorziet in een actuele regeling voor het plangebied waarin alle beleidsstukken zijn meegenomen.
 
Het bestemmingsplan voorziet voorts in het vastleggen van de bestaande toestand/rechten en beleid ten aanzien van de huidige woning, de bijbehorende tuin en de mogelijkheid tot het realiseren van een groepsaccommodatie. Ook worden in het plan de belangen gewaarborgd die betrekking hebben op de ter plekke (mogelijke) aanwezigheid van archeologische en ecologische waarden.
Inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 16 november 2015 gedurende een periode van zes weken ter inzage.
 
Het vastgestelde bestemmingsplan Boswachterswoning 2015 ligt op de volgende wijzen ter inzage:
  • 3.
    digitaal en op papier bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.
Beroep
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravehage door:
  • 1.
    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan Boswachterswoning 2015 bij de gemeente naar voren hebben gebracht;
     
  • 2.
    belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8, lid 1 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben kunnen brengen.
 
Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.
Voor zowel het in behandeling nemen van het beroepsschrift als het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschguldigd.
 
Inwerkingtreding
Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treed het bestemmingsplan niet in werking tot op dat verzoek is beslist.
  •  
Naar boven