Bestemmingsplan “Kom Leende-Leenderstrijp 2015” vastgesteld
Logo Heeze-Leende
Burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende maken bekend dat de gemeenteraad op 5 oktober 2015 het bestemmingsplan ‘Kom Leende-Leenderstrijp 2015’ (gewijzigd) heeft vastgesteld.
 
Het bestemmingsplan ‘Kom Leende-Leenderstrijp 2015’ is een integrale herziening van het bestemmingsplan “Kom Leende-Leenderstrijp” uit 2012. De planologische besluiten binnen de kommen van Leende en Leenderstrijp die zijn genomen na de vaststelling van ‘Kom Leende-Leenderstrijp’ zijn in deze algehele herziening opgenomen. Aanleiding voor de algehele herziening vormt de uitspraak van de Raad van State van 12 juni 2013, waarbij het plan op een aantal punten hersteld dient te worden. Daarbij wordt de mogelijkheid aangegrepen om de regels af te stemmen op de planregels van Kom Heeze om zodoende binnen de gemeente zoveel mogelijk uniforme planregels te hebben. Ten opzichte van het voorontwerp zijn buiten de aanpassingen voor uniformering van de regels nog aanpassingen gedaan, waarmee wordt geanticipeerd op de uitgangspunten van de detailhandelsvisie. Met name het streven naar een compacter centrumgebied heeft tot enige aanpassingen geleid. Voor het overige betreft het een conserverend plan, waarbij verder geen (grote) ontwikkelingen in het plan zijn opgenomen.
 
Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 28 mei 2015 tot en met 8 juli 2015 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot wijziging van het plan. Ook zijn er enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Alle wijzigingen zijn beschreven in de nota van zienswijzen.
Tevens heeft de gemeenteraad bij amendement besloten tot het opnemen van 1 woonbestemming op
  • het perceel aan de Voordenweg tussen nr 9 en 13a;
  • het perceel aan de Eksterlaan 14;
  • het perceel Boschhoven / Breedvennen.
 
Het vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 19 november 2015 tot en met 30 december 2015 voor eenieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens is voornoemde besluit en de daarbij behorende stukken digitaal in te zien op de website van de gemeente (www.heeze-leende.nl) en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen alle belanghebbenden beroep instellen.
 
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het vaststellingsbesluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Naar boven