Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Uitbreiding Camping Zeeburg
Logo Amsterdam
De gemeenteraad van Amsterdam maakt op grond van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat hij op 30 september 2015 het bestemmingsplan Uitbreiding Camping Zeeburggewijzigd heeft vastgesteld.
Terinzagelegging
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 14 november 2015ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID-kenmerk: NL.IMRO.0363.M1308BPSTD-VG01). Tevens is het bestemmingsplan in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken, telefonisch via 14 020.
Omschrijving van het plangebied
Het plangebied van het bestemmingsplan Uitbreiding camping Zeeburg wordt globaal begrensd door de bestaande camping Zeeburg, Zuider IJdijk 20, in het noorden, de ecologische verbindingszone in het IJmeer in het oosten en zuiden en de Diemerzeedijk in het westen.
Omschrijving van het plan
Het bestemmingsplan Oostpoort is een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan en is vastgesteld om de uitbreiding van camping Zeeburg, door middel van een kampeereiland en een aanplemping van land aan de bestaande camping, mogelijk te maken. Op het kampeereiland komen maximaal 200 kampeerplaatsen en op de aanplemping komen maximaal 23 camperplaatsen. Op het kampeereiland zijn geen voertuigen, met uitzondering van hulp- en nooddiensten toegestaan. De parkeervoorzieningen worden gerealiseerd op de bestaande camping, waarbij de parkeervoorzieningen van zowel de bestaande camping als de uitbreiding geclusterd worden. Hierdoor krijgt een camping een autovrij karakter, dat past bij de natuurlijk omgeving. De uitbreiding van de camping voorzien van een brede natuurvriendelijke oevers, waardoor de oevers van de uitbreiding van de camping onderdeel uit gaan maken van de omliggende ecologische verbindingszone van Diemen naar Waterland.
Beroep instellen
Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf 15 november 2015 gedurende 6 weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijzen in te dienen. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Amsterdam, 13 november 2015
Naar boven