Logo Amstelveen
Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid, McDonald’s (ontwerp), Amstelveen

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen maakt, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens is een omgevingsvergunning te verlenen in afwijking van het bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid voor de nieuwbouw van een horecabedrijf / Fast Food restaurant (McDonald’s vestiging) met een bijbehorend parkeerterrein (zaaknummer: Z-2014/047159).

De McDonald’s vestiging is bedacht op een kavel in de zuidoosthoek van het beoogde bedrijventerrein Amstelveen-Zuid. Deze kavel ligt achter een Shell-tankstation aan de Zijdelweg. Aan de zuidzijde grenst de kavel aan de nieuwe N201 en in het noorden ligt de kavel aan de nog door te trekken Meerlandenweg. De beoogde plek, direct langs de N201 en dicht bij een afslag lijkt uitermate geschikt voor een Fast Food restaurant. Bij de komst van het bedrijventerrein kan het tevens een ondersteunende functie vervullen.

De gewenste ontwikkeling past niet binnen het voor het plangebied geldende bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid. De voor de locatie geldende bestemming is Agrarisch-Glastuinbouw en het Fast Food restaurant is een bedrijf met horecafunctie. Met oog op deze strijdigheid is voor de realisering van voorliggend initiatief een omgevingsvergunning in afwijking van het geldende bestemmingsplan vereist.

De aanvraag voor omgevingsvergunning, de ontwerpbeschikking, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 12 februari 2015 tot en met 25 maart 2015 (6 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: bestemmingsplannen-struc tuurvisies, welke ruimtelijke plannen zijn in voorbereiding, omgevingsvergunningen die op dit moment ter inzage liggen);

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB11ExC-OW01

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende de ontwerp beschikking schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 4, 1180 BA Amstelveen) kenbaar maken. De zienswijzen kunnen tevens via de gemeentelijke website worden ingediend, via de link http://ro0362.ropubliceer.nl/. Vervolgens selecteert u het betreffende ruimtelijke plan uit de lijst en kiest u de optie 'reageren'. Zienswijzen kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven