Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpskom Castricum’
Logo Castricum
Op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend te hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpskom Castricum’. Voordat het bestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de gemeenteraad, wordt een ieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan.
Begrenzing : Het plangebied ligt aan de noord- en zuidzijde van het centrum van Castricum. De begrenzing wordt in het noorden gevormd door de Ruiterweg en de Prinses Beatrixstraat. In het oosten vormen de Dorpsstraat, Cieweg, Het Strengh, Breedeweg en Rollerusstraat de plangrens. In het zuiden is dat Schoutenbosch en aan de westzijde wordt de grens gevormd door de Stationsweg en Mient. De Dorpsstraat, de Burgemeester Mooijstraat en het zuidelijk deel van de Torenstraat maken geen deel uit van het plangebied.
Doel : Het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpskom Castricum’, is opgesteld om een eigentijds planologisch en juridisch kader te bieden voor het beschermen van het woon- werk- en leefmilieu in het plangebied. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het actualiseren van de dorpskom van Castricum. Hoofdzakelijk staat de bestaande situatie centraal, waarbij tevens is gedacht aan flexibiliteit voor kleinschalige uitbreidingsmogelijkheden. Daarnaast is één ontwikkeling meegenomen in het plan, namelijk het herbouwen van de huidige woningen aan de Hoogevoort 8 t/m 36.
Inzage : Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 19 november gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Castricum. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen op www.castricum.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatiecode: NL.IMRO.0383.BPC15Dorpskom-ON01
Zienswijze : Gedurende de inzagetermijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan ’Dorpskom Castricum’.
Voor het indienen van mondelinge inspraakreacties (op afspraak) en voor meer informatie: mevr. H. Goverde-Bruins, tel. 14 0251.
 
Burgemeester en wethouders van Castricum,
18 november 2015
Naar boven