Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting Blija ferwerderadeel, Ministerie van Economische Zaken

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 15 juni 2015 heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen een aanvraag ingediend om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De aanvraag heeft betrekking op de inrichting Blija Ferwerderadeel, gelegen nabij de Unemaloane nr. 6 te Blija, in de gemeente Ferwerderadeel, op het perceel kadastraal ingedeeld, gemeente Blija, sectie I, nummer 408.

De vergunningaanvraag betreft de actualisering van de vigerende omgevingsvergunning. Daarnaast betreft de aanvraag het aansluiten en in gebruik nemen van een nog te boren gasproductieput BLF-109, het aansluiten en in gebruik nemen van een productie-eenheid ten behoeve van gasproductieput BLF-109, het aansluiten en in gebruik nemen van een methanolinjectie-eenheid, een anti-corrosievloeistof en een injectie-eenheid ten behoeve van gasproductieput BLF-109. Tenslotte wordt er een muur geplaatst tussen gasproductieput BLF-109 en de productie-eenheid ten behoeve van geluidsreductie richting de dichtstbijzijnde woning.

De Minister is voornemens de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 19 november 2015 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Ferwerderadeel te Ferwert. Wij adviseren u voor de inzage van dit ontwerpbesluit eerst contact op te nemen met de gemeente (tel. 0518-418888).

Tot en met 30 december 2015 kan een ieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken

DG Energie, Telecom en Mededinging, Directie Energie en Omgeving

T.a.v. dhr. K. van den Hoff

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot dhr. K. van den Hoff (tel. 070 – 3797602) van het Ministerie van Economische Zaken.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven