Vastgesteld bestemmingsplan Herstructurering Uilke Boonstralaan te Joure, gemeente De Fryske Marren, ter inzage.
Logo De Fryske Marren
Met ingang van 16 november 2015 ligt gedurende 6 weken het op 28 oktober 2015 door de gemeenteraad van de Fryske Marren ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Herstructurering Uilke Boonstralaan te Joure, met het bijbehorende raadsbesluit en overige bijbehorende stukken ter inzage.
 
Plangebied
Het plangebied ligt in de wijk Blaauwhof te Joure en betreft de volgende woningen in de acht woningblokken: Uilke Boonstralaan 25 t/m 33; 35 t/m 43; en 45 t/m 55; Pastorielaan 64 t/m 78 en Waling Dijkstrastraat 30 t/m 42; 44 t/ m 54; 56 t/m 64 en 66 t/m 72. In het plangebied zijn tevens de groenstructuur en het binnenterrein meegenomen. De vier woningen aan de Waling Dijkstrastraat 66-72 blijven gehandhaafd.
 
Doel
Woningstichting Accolade werkt aan deze herstructureringsplannen die bestaan uit sloop van 42 woningen en nieuwbouw van 40 woningen en de aanleg van een centrale parkeervoorziening in het plan. Tevens vindt een verruiming van de groenstrook plaats aan de oostzijde van het plan.
 
Waar ter inzage
Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:
  • de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure
  • het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)
  • het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).
Daarnaast is informatie over het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl . Het bestemmingsplan zelf is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl , het planidentificatienummer is NL.IMRO.1921.BPJRE14UBOONSTRALA-VA01 .
 
Beroep
Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:
 
  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;
 
Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.
 
Inwerkingtreding
Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.
 
Vragen?
Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.
Naar boven