Vastgesteld bestemmingsplan ‘Terpstraat 9, Groessen’
Logo Duiven
Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat de gemeenteraad op 2 november 2015 het bestemmingsplan ‘Terpstraat 9, Groessen’ heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen.
Bestemmingsplan ‘Terpstraat 9, Groessen’
Het bestemmingsplan maakt functieverandering van agrarisch naar wonen mogelijk. Op de voormalige agrarische bedrijfslocatie worden de bedrijfsgebouwen gesloopt. Hiervoor in de plaats worden één woongebouw (met twee wooneenheden) en een vrijstaande woning teruggebouwd. De voormalige bedrijfswoning blijft behouden.
Hogere grenswaarde Wet geluidhinder
Burgemeester en wethouders van Duiven maken tevens bekend dat zij op 29 september 2015 een hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder hebben vastgesteld voor de locatie Terpstraat 9 te Groessen. De voorkeursgrenswaarde van 55 dB wordt ter plaatse van de nieuw op te richten woningen overschreden door het treinverkeer op de spoorlijn Arnhem-Winterswijk. De geluidsbelasting van 57 dB blijft binnen de wettelijke geluidsnorm van 68 dB en binnen de geluidsnorm van 58 dB conform het gemeentelijke gebiedsgerichte geluidsbeleid.
Inzien
Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken alsmede het besluit hogere grenswaarde liggen met ingang van donderdag 12 november 2015 tot en met donderdag 24 december 2015 voor iedereen (op afspraak) ter inzage bij het Omgevingsloket. Dit loket bevindt zich in het gemeentehuis aan het Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken met het Omgevingsloket via omgevingsvergunning@duiven.nl of via telefoonnummer (0316) 279 161. Daarnaast is het plan te lezen op de gemeentelijke website http://0226.roview.net en op www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN-code: NL.IMRO.0226.BPGROESSENENLOO007-VS01).
Beroep
Van 13 november 2015 tot en met 24 december 2015 kan beroep worden ingesteld bij:
Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Beroep kan worden ingediend door een belanghebbende die:
  • tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;
  • aannemelijk kan maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft hierop geen schorsende werking. Voor een schorsing dient binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogten van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl.
Meer informatie
Voor meer informatie over het bestemmingsplan kijkt u op www.duiven.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor vragen over deze publicatie of inzage van de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer L. Hövels. Hij is bereikbaar via (0316) 279 252.
Naar boven