Rectificatie Vastgesteld bestemmingsplan Onderliggend Wegennet, Almere Stad & Haven
Logo Almere
Burgemeester en wethouders hebben in gemeenteblad147, 06 november 2015, bekend gemaakt dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 15 oktober 2015 het bestemmingsplan 'Onderliggend Wegennet' heeft vastgesteld. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zou met ingang van 9 november 2015 gedurende zes weken ter inzage liggen.
 
Rectificatie datum ter inzage legging
Gebleken is dat het bestemmingsplan door technische problemen niet raadpleegbaar was op ruimtelijkeplannen.nl en op almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure.
 
Hierdoor is de gerectificeerde termijn van de ter inzage legging van het vastgesteld bestemmingsplan Onderliggend Wegennet als volgt: maandag 16 november 2015 tot en met maandag 28 december 2015.
 
De juiste tekst van de bekendmaking luidt daarom:
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 15 oktober 2015 het bestemmingsplan 'Onderliggend Wegennet' heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn één of meer wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 16 november 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 28 december 2015).
 
Wat houdt het plan in?
Het plangebied waarvoor dit bestemmingsplan gaat gelden bestaat uit een aantal deelgebieden waarin de wijzigingen worden doorgevoerd. De deelgebieden bevinden zich allemaal in het gebied ten noorden en ten zuiden van de A6, ter hoogte van de afslagen Almere Haven. Het gebied wordt begrensd door de woonbebouwing van Stedenwijk en het Weerwater, bedrijventerrein Veluwsekant West, Boswachterij Almeerderhout, de woongebieden Gildemark en Noordmark en het Beginbos en Spanningsveld. Alleen het gebied van volkstuinen en stadsweidencomplex Spittershoek is een groter aaneengesloten gebied.
 
Nieuwe ontwikkelingen
• Steigerdreef en ontsluiting Kasteellocatie
Aanpassing is nodig omdat de in het Tracébesluit Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) opgenomen ontsluiting van het Kasteel niet aansluit op de plannen voor de Floriade. De gemeenteraad heeft op 20 juni 2013 het besluit genomen voor een andere variant. Een paar kleine wijzigingen langs de Steigerdreef zijn nodig om de technische realisatie beter mogelijk te maken.
• Stadsweiden
Dit bestemmingsplan regelt ook een gedeelte van de compensatie stadsweiden bij Spittershoek en Spanningsveld.
• Verenigingsleven
Door een kleine verplaatsing van het Kesslerpad kan de postduivenvereniging toch gebruik blijven maken van de locatie. Er wordt ook een toegangsweg naar het terrein mogelijk gemaakt.
• Noorderdreef en busbaan
De boogstraal van de busbaan en de Noorderdreef richting De Schakel is aangepast ten opzichte van het Tracébesluit met als doel bestaande kunstwerken te kunnen handhaven (kostenbesparend) en de bus niet te laten kruisen met de dreef. De dreef is in de nieuwe situatie gedeeltelijk ‘naast’ de A6 gelegd en de busbaan is mee geschoven. Voor de nieuwe Oorweg is gekozen voor een meer optimale ligging. Dit heeft er toe geleid dat de nieuwe Oorweg naar het noorden is verschoven ten opzichte van het Tracébesluit.
• A6 en Weerwater gebied
De inpassing van de Floriade en de uitvoering van het Gebiedsontwikkelingsplan Almere Centrum Weerwater maken een aantal wijzigingen in de lokale wegen noodzakelijk. Deze wijzigingen hebben invloed op de bestaande functies in het gebied zoals de camping en restaurant Atlantis.
 
In het plan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op de verbeelding de volgende wijzigingen aangebracht:
• Verwijdering van het 'bosvak' dat als zoekgebied voor de relocatie van stadsweiden en volkstuinen was gereserveerd.
• Wijziging van de 'Stadsweiden en volkstuinen' naar 'Groen' op de oude locatie voor stadsweiden aan het Fontanapad
• Wijziging van de bestemming 'Recreatie' met aanduiding 'volkstuinen en stadsweiden' naar de bestemming 'Groen' in de meest linkse punt van de driehoek, het gebied ten zuiden van de busbaan onder Stedenwijk Zuid.
• Wijziging van de bestemming 'Verkeer' naar 'Groen' vanwege het vervallen van een gedeelte van de busbaan.
Verder zijn enkele redactionele aanpassingen in de toelichting gedaan. De regels zijn niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen verwijzen wij u naar het raadsvoorstel en –besluit RV-50/2015.
 
Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie of het rijk plaatsgevonden.
 
Tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn binnen de daarvoor geldende termijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Daarnaast heeft de gemeenteraad heeft bij de vaststelling ook wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kunnen belanghebbenden die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan iedere belanghebbende in deze termijn beroep instellen.
 
Hoe kunt u reageren?
Van maandag 16 november 2015 tot en met maandag 28 december 2015 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan 'Onderliggend Wegennet'. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
 
Op het raadsbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
 
Waar kunt u het plan inzien?
Het papieren bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar het bestemmingsplan bij een van de medewerkers van deze afdeling. U kunt een bestemmingsplan inzien op de volgende tijden: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur; donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.
 
Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via www.almere.nl/afspraak of telefonisch op telefoonnummer 14036.
De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure (kaart werkt alleen met internet explorer) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP1HKS2NQ01-vg01 Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij een van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.
De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op: https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP1HKS2NQ01-vg01
 
 
Naar boven