Ontwerp Uitwerkingsplan De Poelen
Logo Kaag en Braassem
Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend. Op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerp Uitwerkingsplan De Poelen ter inzage.
 
In het in 2008 vastgestelde bestemmingsplan Braassemerland is voor de verschillende deelgebieden een uitwerkingsplicht opgenomen. Dat houdt in dat voor elk deelgebied eerst een uitwerkingsplan door het college vastgesteld dient te worden ten einde aanvragen voor een omgevingsvergunning te kunnen toetsen.
 
Locatie van het Uitwerkingsplan De Poelen
Het plangebied ligt ten oosten van het bebouwingslint Noordeinde, en ten zuiden van het nieuwe centrumgebied van Roelofarendsveen, genaamd De Oevers. De ontsluiting naar de A4 gaat geheel via de nieuwe ontsluiting aan de noordwestzijde van het plangebied. Deze ontsluiting is verbonden met het nieuwe centrumgebied en sluit vervolgens aan op de Braassemerdreef. Hierdoor blijft het Noordeinde zoveel mogelijk gevrijwaard van extra verkeer.
 
Wat houdt het Uitwerkingsplan De Poelen in?
Het uitwerkingsplan geeft planologisch de ruimte aan het stedenbouwkundig ontwerp, dat is opgesteld voor het betreffende gebied. Het stedenbouwkundig ontwerp voorziet in de realisatie van circa 250 woningen. Tevens voorziet het uitwerkingsplan in de uitbreiding van een begraafplaats.
 
Wanneer en waar kunt u het plan inzien?
Iedereen kan het ontwerp Uitwerkingsplan De Poelen en de bijbehorende stukken van donderdag 12 november 2015 t/m woensdag 23 december 2015 inzien bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen.
U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op onze website www.kaagenbraassem.nl onder het kopje ‘Wonen en leven’ en vervolgens ‘Wonen en bouwen’. Ook kunt u kijken op www.ruimtelijkeplannen.nl met het ID-kenmerk NL.IMRO.1884.DePoelen-ONT1
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail: info@kaagenbraassem.nl.
 
Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 11 november 2015
 
Naar boven