Gewijzigde vaststelling uitwerkingsplan ‘Moerkapelle-Oost, fase 2’ te Moerkapelle
Logo Zuidplas
Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken op grond van artikel 3.9a, lid 1 juncto artikel 3.8, lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij het uitwerkingsplan ‘Moerkapelle Oost Fase 2’ op 3 november 2015 gewijzigd hebben vastgesteld.
Inhoud plan
Het plangebied is gelegen ten oosten van de kern Moerkapelle. Het gebied wordt begrensd door de Koningsspil aan de zuidzijde, de Groote Duikertocht aan de noordzijde en door de glastuinbouw van de Middelweg aan de oostzijde.
Ligging plangebied
Met het uitwerkingsplan ‘Moerkapelle-Oost, fase 2’ wordt de start van de tweede fase binnen de (toekomstige) woonwijk De Jonge Veenen gefaciliteerd. Op de planlocatie is de bestemming ‘Wonen - Uit te werken 1’ van bestemmingsplan ‘Zuidplas-Noord’ van toepassing. Deze bestemming is uitgewerkt in een uitwerkingsplan, waarmee medewerking kan worden verleend aan de realisatie van circa 227 woningen. Het uitwerkingsplan is flexibel opgezet, zodat er enige ruimte is bij de verdere stedenbouwkundige en programmatische uitwerking van het plan.
Terinzagelegging
Het vaststellingsbesluit en het uitwerkingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 12 november 2015 gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.UPMkpOostfase2-Va01). Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl) kunt u het plan tevens inzien als pdf-bestand.
Beroep
Wie tijdens de inzagetermijn tijdig zienswijzen tegen het ontwerp-uitwerkingsplan heeft ingediend, kan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u geen zienswijzen heeft ingediend, kunt u alleen tegen de gewijzigde onderdelen van het uitwerkingsplan beroep instellen als u belanghebbende bent.
Voorlopige voorziening
Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift betaalt u griffierecht.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.
Naar boven