Beeldkwaliteitsplan Nieuw-Rhijngeest Zuid vastgesteld
Logo Oegstgeest
De gemeenteraad van Oegstgeest heeft op 24 september 2015 het beeldkwaliteitsplan Nieuw-Rhijngeest Zuid vastgesteld.
 
Het gebied waarop het beeldkwaliteitsplan betrekking heeft wordt begrensd door de A44 aan de oostzijde, de N206 aan de zuidzijde, de Verlengde Wassenaarseweg aan de noordzijde en de nieuw te graven Binnenrijn aan de westzijde.
 
Het beeldkwaliteitsplan is een concretisering van het welstandsbeleid voor deze specifieke locatie. In het beeldkwaliteitsplan wordt aangegeven op welke wijze de ruimtelijke kwaliteit in het gebied wordt bereikt. Enerzijds gebeurt dit door een heldere visie op het onderscheid tussen de openbare ruimte en de bebouwing. Anderzijds door het stimuleren van een zeer uitgesproken kwaliteit van elk afzonderlijk gebouw en de zorgvuldige inrichting van de buitenruimte.
 
Inwerkingtreding
Het beeldkwaliteitsplan Nieuw-Rhijngeest Zuid treedt in werking op de eerste dag na publicatie. Tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan is geen bezwaar of beroep mogelijk.
 
Een PDF-versie van het beeldkwaliteitsplan is in te zien op de website van de gemeente (www.oegstgeest.nl), via ‘Inwoners’, de rubriek ‘Wonen, (ver)bouw en leefomgeving’ onder ‘Bestemmingsplannen’, en daarna ‘Nu ter inzage’ en vervolgens het kopje ‘Beeldkwaliteitsplan Nieuw-Rhijngeest Zuid’.
 
Mocht u het beeldkwaliteitsplan willen inzien bij de gemeente, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met een medewerker van team Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14071.
Naar boven