Beeldkwaliteitsplan Lange Voortse Driehoek vastgesteld
Logo Oegstgeest
De gemeenteraad van Oegstgeest heeft op 24 september 2015 het beeldkwaliteitsplan Lange Voortse Driehoek vastgesteld.
De Lange Voortse Driehoek ligt aan de Lange Voort, naast de Hendrik Heukelsbrug en aan de Haarlemmertrekvaart. De gemeenteraad wil op deze locatie de realisatie van maximaal 7 woningen mogelijk maken.
Het beeldkwaliteitsplan is een concretisering van het welstandsbeleid voor deze specifieke locatie. In het beeldkwaliteitsplan wordt samenhang gecreëerd tussen de verschillende te ontwerpen woningen. In het beeldkwaliteitsplan is een korte analyse opgenomen en een toelichting op de locatie. Daarnaast zijn er verschillende kwaliteitsregels benoemd, waaraan de woningen moeten voldoen.
Inwerkingtreding
Het beeldkwaliteitsplan Lange Voortse Driehoek treedt in werking op de eerste dag na publicatie. Tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan is geen bezwaar of beroep mogelijk.
Een PDF-versie van het beeldkwaliteitsplan is in te zien op de website van de gemeente (www.oegstgeest.nl), via ‘Inwoners’, de rubriek ‘Wonen, (ver)bouw en leefomgeving’ onder ‘Bestemmingsplannen’, en daarna ‘Nu ter inzage’ en vervolgens het kopje ‘Beeldkwaliteitsplan Lange Voortse Driehoek.
Mocht u het beeldkwaliteitsplan willen inzien bij de gemeente, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met een medewerker van team Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14071.
Naar boven