Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan en MERrapportUlvenhout, Hertespoor 2014
Logo Breda
Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Ulvenhout, Hertespoor 2014 (NL.IMRO.0758 BP2014060008-0301) ter inzage ligt. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in de bouw van 28 eengezinswoningen, waaronder 4 starterswoningen. Het plangebied ligt aan de rand van de dorpskern Ulvenhout, ten noordoosten van de Annevillelaan, tussen de wegen Hertespoor, Gebuurdreef en Torendreef. In het noordoosten grenst het gebied aan het Ulvenhoutse Bos.
Het bestemmingsplan is al eerder in procedure gebracht en op 30 september 2013 door de gemeenteraad vastgesteld. Naar aanleiding van ingediende beroepen heeft de Raad van State het bestemmingsplan op 27 augustus 2014 (opnieuw) vernietigd. De Raad van State heeft beslist dat voor het plan een ‘Passende Beoordeling’ ( op grond van de Natuurbeschermingswet) en daarmee samenhangend een milieueffectrapport (MERrapport) (op grond van de Wet milieubeheer) opgesteld moet worden om te kunnen beoordelen of het bouwplan negatieve effecten heeft op het als Natura 2000-gebied aangewezen Ulvenhoutse Bos. Deze Passende Beoordeling en het MERrapport zijn uitgebracht en maken onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan.
Overige planologische bezwaren (zoals hoogte, bebouwingsdichtheid, aantasting groen etc.) zijn door de Raad van State ongegrond verklaard.
In het nu voorliggende ontwerpbestemmingsplan zijn de uitkomsten van de Passende Beoordeling en het MERrapport verwerkt in de toelichting en de regels. Het stedenbouwkundig plan is ongewijzigd gebleven.
Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan, alsmede het MERrapport liggen ter inzage van 12 februari tot en met 25 maart 2015. De bovengenoemde stukken zijn te raadplegen op de gemeentelijke website: www.breda.nl, via ‘Wonen, Wijken en Vervoer’> ‘Ruimtelijke Plannen’> ’Bestemmingsplannen ter inzage’, overheid.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda.
Zienswijzen
Van 12 februari tot en met 25 maart 2015 kunt u uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en het MERrapport naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 3896.
Naar boven