Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ‘Lunteren, De Haverkamp’
Logo Ede
Op 5 november 2015 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Lunteren, De Haverkampgewijzigdvastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2013LUZW0001-0301.
Inzage
U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 12 november tot en met woensdag 23 december 2015 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.
Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen
Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.
Gebied en gevolg
Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Lunteren, De Haverkamp’ wordt als volgt omschreven:
  • De noordzijde grenst aan een groene verbindingszone, hetgeen in het project Westzoom wordt aangeduid als ‘de Groene hoek’;
  • aan de oostzijde grenst het gebied aan de achterkant van de woningen die aan de Hermelijnlaan zijn gelegen;
  • aan de zuidzijde grenst het plangebied aan de Klomperweg;
  • aan de westzijde grenst het gebied aan de Westzoom.
De Haverkamp wordt een dorpse woonwijk bestaande uit circa 70 grondgebonden woningen, 20 appartementen, een kerkgebouw en een verenigingsgebouw met bijbehorende voorzieningen.
Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.
Wijzigingen op de toelichting
  • -
    paragraaf 3.2. ‘Ladder voor Duurzame Verstedelijking’ is aangepast.
  • -
    paragraaf 4.2. ‘Bedrijven en milieuzonering’ is aangepast.
  • -
    paragraaf 4.4. ‘Water’ is verduidelijkt ten aanzien van grondwaterfluctuatiezone.
Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde bestemmingsplan en de Nota van Wijzigingen.
Beroep
Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.
Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Crisis- en herstelwet
Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift de beroepsgronden moeten aangegeven. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in een eventueel beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Ede, 11 november 2015
Naar boven