Omgevingsvergunning Natuurbrug De Mortelen
Logo Best
Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat zij op grond van artikel 2.12, lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, voornemens zijn om in afwijking van het bestemmingsplan vergunning te verlenen voor het afwijken van het bestemmingsplan ten behoeve van de aanleg van een natuurbrug.
 
De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 11 november 2015 tot en met dinsdag 22 december 2015 tijdens openingsuren ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens zijn de ontwerpbeschikking en de ruimtelijke onderbouwing digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl/bouwen/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure’ en www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0753.ovNatuurbrugMor-ON01
 
Tegen de ontwerpbeschikking kan een ieder tot en met 22 december 2015 zienswijzen inbrengen. Een zienswijze kan op twee manieren kenbaar gemaakt worden. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met mw. H. Jacobs via telefoonnummer 140499. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.
 
Alleen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is geweest of wanneer het uiteindelijke besluit afwijkt van het voornemen.
 
Beeldkwaliteit
Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat zij op grond van artikel 12a van de Woningwet hebben ingestemd met de beleidsregel ‘Welstandscriteria Natuurbrug De Mortelen’. Met deze beleidsregel wordt de beeldkwaliteit van het kunstwerk gedefinieerd. Hiertoe worden de ontwerpeisen zoals verwoord in hoofdstuk 6 van de ruimtelijke onderbouwing, na vaststelling, beschouwd als welstandscriteria zoals bedoeld in artikel 12a lid 1 van de Woningwet. De beleidsregel ligt op basis van de gemeentelijke inspraakverordening, gedurende bovengenoemde termijn, zes weken ter inzage. Deze kan elke werkdag tijdens openingsuren worden ingezien bij de receptie in het gemeentehuis van Best.
 
 
Tegen de beleidsregel ‘Welstandscriteria Natuurbrug De Mortelen’ kunnen ingezetenen en belanghebbenden tot en met dinsdag 22 december 2015 zijn of haar zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van zienswijzen is ook mogelijk. Hiertoe moet u uiterlijk 15 december 2015 een telefonische afspraak maken met de heer M. Boon, secretaris Welstand. Hij is bereikbaar via 140499. Een zienswijze indienen via e-mail is niet mogelijk.
Best 10-11-2015

Burgemeester en wethouders gemeente Best,

Namens deze:

Hilde Jacobs

Naar boven