Vastgesteld bestemmingsplan II Gestel binnen de Ring 2007 (Philips de Goedelaan-Hoogstraat)
Logo Eindhoven
De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 13 oktober 2015 het bestemmingsplan II Gestel binnen de Ring 2007 (Philips de Goedelaan-Hoogstraat) gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van woningbouw en 1.500 m 2 bedrijfsruimte op het thans grotendeels braakliggende binnenstedelijke bedrijfsterreintje. Het plangebied wordt in grote lijnen begrensd door de Hoogstraat, de Philips de Goedelaan, de Hagenkampweg Zuid, de Snoekstraat en Palingstraat.
De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op:
  • 1.
    het verkleinen van het bouwvlak van ‘specifieke vorm van wonen 1 (sw – 1)’;
  • 2.
    het opnemen van een verbod tot het hebben van een terras op het dak bij de bestemming GD over een breedte van 2 m’ ( specifieke bouwaanduiding – 2 );
  • 3.
    het toevoegen van lid e aan artikel 3.2.1, luidende: ter plaatse van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding -2’ is het verboden tot het oprichten van een terras op het dak.
Inzage
Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 12 november 2015 tot en met donderdag 24 december 2015 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn:
Zonder afspraak:
maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur
Met afspraak:
maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur en
maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur
Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken via:
- de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80234-0301
De bronbestanden kunt u vinden via:
www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80234-/NL.IMRO.0772.80234-0301/
Beroep
Met ingang van vrijdag 13 november 2015 tot en met donderdag 24 december 2015 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door:
  • 1.
    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;
  • 2.
    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;
  • 3.
    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.
Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.
Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Voorlopige voorziening en inwerkingtreding
Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 25 december 2015. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij: de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.
 
Eindhoven, 11 november 2015

Naar boven