Vaststelling bestemmingsplan ‘Om de Kamp 22, Ansen’ en verlening gecoördineerde omgevingsvergunning
Logo De Wolden
Op 29 oktober 2015 is het bestemmingsplan “Om de Kamp 22, Ansen” met planidentificatienummer NL.IMRO.1690.BP00360-0401 (en bijbehorende ondergrond) door de gemeenteraad vastgesteld. Burgemeester en wethouders van gemeente De Wolden maken dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend. Ook is een omgevingsvergunning voor een deel van de geplande woningen door burgemeester en wethouders (B&W) verleend.
 
Planopzet
Het bestemmingsplan voorziet in planologisch opzicht in de herontwikkeling van het erf aan de Om de Kamp 22 in Ansen, waarbij de voormalige agrarische bebouwing wordt gesloopt en 8 woningen van verschillende typen (vrijstaand, 2-onder-1-kap en rij) in een samenhangend erf worden teruggebouwd. De gecoördineerde omgevingsvergunning maakt de bouw van vijf van de geplande woningen mogelijk.
 
Coördinatieregeling
Burgemeester en wethouders van De Wolden hebben op verzoek van de initiatiefnemer besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. Dit in verband met de behoefte om het project Om de Kamp 22 in Ansen zo voortvarend mogelijk te kunnen uitvoeren. Deze gemeentelijke coördinatieregeling is geregeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).
De gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij de realisatie van het project Om de Kamp 22 gelijk op te laten lopen met het bestemmingsplan. De procedures worden hiermee gebundeld. Dit zorgt voor een heldere procedure en een snellere realisatiemogelijkheid.
Dit betekent dat het vastgestelde bestemmingsplan, samen met de omgevingsvergunning voor de bouw van de vijf woningen, in een procedure behandeld en bekendgemaakt is. Zowel het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan als de door het college van B&W verleende omgevingsvergunning (met 1 gewijzigde tekening ten opzichte van het ontwerp) liggen gelijktijdig ter inzage.
 
Ter inzage
Van 12 november 2015 tot en met 23 december 2015 liggen het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit met bijbehorende stukken en de omgevingsvergunning ter inzage. Inzien kunt u via:
  • 1.
    Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde;
  • 2.
    De gemeentelijke website: www.dewolden.nl/bestemmingsplan (zowel bestemmingsplan als omgevingsvergunning incl. tekeningen);
  • 3.
    www.ruimtelijkeplannen.nl (alleen bestemmingsplan),
    zoek op planidentificatienummer: NL.IMRO.1690.BP00360-0401.
 
Beroep
Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning) door een belanghebbende:
  • 1.
    die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;
  • 2.
    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht. Eventueel beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.
 
Inwerkingtreding van het bestemmingsplan
Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in principe in werking op 24 december 2015. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden beide niet in werking voordat er over het verzoek is beslist
 
 
 

Naar boven