Besluit ex artikel 7.17 van de Wet milieubeheer (Milieueffectrapport (MER) beoordelingsplicht Varkensbedrijf Bert Rijnen Oirschot b.v.
Logo Noord-Brabant
Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.
Op  1 mei 2015 heeft Varkensbedrijf Bert Rijnen b.v., Broekstraat 31 in Oirschot een aanmeldingsnotitie Mer ingediend waarbij is aangegeven dat zij voornemens is om een bestaande mestverwerkingsinstallatie op te schalen naar een verwerkingscapaciteit van 75.000 ton mest per jaar. Er is sprake van een installatie voor het verwijderen van afvalstoffen met een capaciteit van meer dan 50 ton per dag. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportagebeoordeling op basis van het Besluit milieueffectrapportage juncto artikel 7.2. eerste lid onder b van de Wet milieubeheer.
Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben besloten dat door Varkensbedrijf Bert Rijnen b.v. ten behoeve van de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de activiteit inrichting zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.
Naar de mening van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.
Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 9 November 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Oirschot. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u stukken in kunt zien verwijzen wij u naar de website van de gemeente.
Ook is het mogelijk de stukken in te zien bij Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Keizer Karel V Singel 8 te Eindhoven. U kunt zich daarvoor in verbinding stellen met mevrouw F. Büchel van Steenbergen ((088) 369 03 04).
De beslissing betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.
Eindhoven, november 2015.
Naar boven