Logo Neder-Betuwe
Besluit omgevingsvergunning uitgebreide procedure en vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder Industrieweg 7 Kesteren, Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken op 11 februari 2015 bekend dat zij medewerking verlenen aan een omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning en het vaststellen van een hogere grenswaarde Wet geluidhinder op de locatie Industrieweg 7 te Kesteren. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan.

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • Het bouwen van een woning

  • Het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe heeft op 12 januari 2015 besloten om op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) een hogere dan de voorkeurswaarde geluid van 48 dB, vast te stellen voor de locatie Industrieweg 7 te Kesteren. De hogere grenswaarden geluid dienen te worden vastgesteld om medewerking te kunnen verlenen aan het oprichten van een woning aan de Industrieweg 7 te Kesteren. Het besluit om een hogere grenswaarde van 58 dB voor deze locatie te verlenen is gebaseerd op het overlegde formulier verzoek hogere grenswaarde verkeerslawaai (dd. 14-10-2014) en het akoestisch onderzoek (Greten Raadgevende Ingenieurs, Akoestisch onderzoek verkeerslawaai Industrieweg 7 te Kesteren, datum: 10-10-2014, Documentnummer: Rakv421aaA0.fa.)

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor het specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Inzageperiode: 12 februari 2015 t/m 26 maart 2015

Inzageplaatsen:

Belanghebbenden die een bezwaar hebben kunnen binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit voornemen beroep instellen bij de Rechtbank Gelderland, t.a.v. Bestuursrechtspraak, Postbus 9030, 6800 EM ARNHEM. Dit kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak/bestuursrecht. Hiervoor moet u wel een elektronische handtekening (DigiD) hebben.

Opheusden, 11 februari 2015

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven