Ontwerp omgevingsvergunning voor een tijdelijk stationsgebouw bij het stationsplein in Assen.
Logo Assen
Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij gecoördineerd voorbereiden:
Een omgevingsvergunning (ex artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)), onderdelen ‘bouwen’ en ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ met een instantshoudingstermijn van 26 maanden.
Stukken inzien
Deze stukken liggen met ingang van 12 november 2015, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis.
Inhoud
Het Stationsgebied ligt aan de Stadsboulevard (Overcingellaan). Hier komt veel verkeer samen. Trein, bus en taxi brengen dagelijks duizenden mensen van en naar de stad. In het Stationsgebied liggen nieuwe kansen. Het nieuwe station met o.a. een nieuw stationsgebouw, en plein maakt het mogelijk de woonwijk Assen Oost bij het Stationsgebied en het centrum te betrekken. Een groot plein aan het station leidt voetgangers naar het centrum van de stad. Om dit te kunnen realiseren zijn er tijdelijke voorzieningen nodig om het definitieve stationsgebouw en de nieuwe inrichting te kunnen realiseren. Tijdens de sloop van het bestaande en de bouw van het nieuwe station zal voor de reizigers een tijdelijk stationsgebouw worden gebouwd. Het tijdelijke station wordt geplaatst op een locatie waar volgens het bestemmingsplan geen bouwwerken mogen worden opgericht. Deze strijdigheid vind gedurende een periode van 26 maanden plaats. Ook zullen er enkele (tijdelijke) winkels en kantoren worden gerealiseerd. Gezien de maatschappelijke waarde van een nieuw station is de ruimtelijke impact van de tijdelijke strijdigheid beperkt.
Crisis- en herstelwet en de co ö rdinatieregeling
Het besluit is ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis- en herstelwet). Het Stationsgebied is een deelproject van de FlorijnAs. Hiervoor is onder de Crisis- en Herstelwet op 27 oktober 2011een structuurvisie vastgesteld. Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening).
Hoe kunt u uw reactie kenbaar maken
Een ieder kan gedurende de bovengenoemde termijn bij voorkeur schriftelijk, op grond van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, zienswijzen indienen tegen het bovengenoemde ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Na deze termijn zal een besluit worden genomen omtrent verlening van de omgevingsvergunning.
Naar boven