Besluit van 30 oktober 2015, nr. 2015001884, tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Kaag en Braassem krachtens artikel 72a van de onteigeningswet (onteigening voor de reconstructie en verbreding van de provinciale weg N207 en de aanleg van een parallelweg aan de westzijde van de N207, met bijkomende werken, in de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem).

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Ingevolge artikel 72a, eerste lid, van de onteigeningswet kan onteigening plaatsvinden onder meer voor de aanleg en verbetering van wegen, bruggen, spoorwegwerken en kanalen, alsmede daarop rustende zakelijke rechten. Daaronder wordt op grond van artikel 72a, tweede lid sub a, mede begrepen onteigening voor de aanleg en verbetering van de in het eerste lid bedoelde werken en rechtstreeks daaruit voortvloeiende bijkomende voorzieningen ter uitvoering van een bestemmingsplan als bedoeld in artikel 3.1, eerste lid, van de Wet ruimtelijke ordening.

Het verzoek tot aanwijzing ter onteigening

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland (hierna: verzoeker) hebben Ons bij brief van 8 april 2015, kenmerk PZH-2015-511257555 DOS-2013-0010527, verzocht, om ten name van de provincie Zuid-Holland over te gaan tot het aanwijzen ter onteigening van de onroerende zaken in de gemeente Kaag en Braassem.

De onteigening wordt verzocht om de reconstructie en verbreding mogelijk te maken van de provinciale weg N207, vanaf de kruising met de Eisenhouwerlaan/Ridderbuurt (km 39.435) tot aan de kruising met de rivier de Drecht (zuidzijde; km 46.970), alsmede voor de reconstructie van de kruising van de Kruisweg/N446 met de N207 en aanpassing/verlegging van een gedeelte van de Notweg en de aanleg van een parallelweg aan de westzijde van de N207, met bijkomende werken, in de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem.

Planologische grondslag

De onroerende zaken waarop het verzoek betrekking heeft, liggen in de gemeente Kaag en Braassem. Binnen de gemeente Kaag en Braassem is het plan van het werk voor het grootste deel in overeenstemming met het op 20 oktober 2014 onherroepelijk geworden bestemmingsplan N207. De delen van het werk die niet binnen de begrenzingen van het bestemmingsplan N207 passen, zijn in overeenstemming met het op 17 april 2000 onherroepelijk geworden bestemmingsplan Kernen Leimuiden-Rijnsaterwoude en met het op 20 september 2010 onherroepelijk geworden bestemmingsplan Buitengebied Jacobswoude.

Het te realiseren werk ligt voor een gedeelte ook in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het plan van het werk binnen deze gemeente is voor het grootste deel in overeenstemming met het op 30 mei 2014 onherroepelijk geworden bestemmingsplan N207-Noord van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het deel van het werk in de gemeente Alphen aan den Rijn dat niet binnen de begrenzingen van het bestemmingsplan N207-Noord past, is in overeenstemming met het op 30 januari 2014 onherroepelijk geworden bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord.

Toepassing uniforme openbare voorbereidingsprocedure

Overeenkomstig artikel 63, tweede lid, van de onteigeningswet en artikel 3:11, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) hebben het ontwerp koninklijk besluit en de in artikel 63 van de onteigeningswet bedoelde stukken vanaf 12 mei 2015 tot en met 22 juni 2015 in de gemeente Kaag en Braassem en bij Rijkswaterstaat Corporate Dienst te Utrecht ter inzage gelegen.

Overeenkomstig artikel 3:12 van de Awb heeft Onze Minister van Infrastructuur en Milieu (Onze Minister) van het ontwerp koninklijk besluit en van de terinzagelegging van de onteigeningsstukken openbaar kennis gegeven in Hier, Nieuws uit de polder en in de Staatscourant van 8 mei 2015, nr. 12353.

Verder heeft Onze Minister het ontwerp koninklijk besluit overeenkomstig artikel 3:13 van de Awb, voorafgaand aan de terinzagelegging toegezonden aan belanghebbenden, waaronder de verzoeker. Daarbij zijn de belanghebbenden gewezen op de mogelijkheid om schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren te brengen en op de mogelijkheid over de zienswijzen te worden gehoord.

Overwegingen

Noodzaak en urgentie

De N207 vormt de verbinding tussen Bergambacht en Hillegom. De weg ligt midden in het Groene Hart en ingeklemd tussen de Zuid- en Noordvleugel van de Randstad. Het gebied waar de N207 doorheen loopt kenmerkt zich door een complexe en diverse structuur van open ruimtes, intensieve bebouwing, (zware) bedrijvigheid, waterwegen, land- en tuinbouw en verkeersinfrastructuur. De weg wordt intensief gebruikt door lokaal verkeer, maar door de ligging binnen een ring van steden en snelwegen maakt ook veel doorgaand verkeer gebruik van de N207.

Op het gedeelte van de N207 ten noorden van Alphen aan den Rijn, aangeduid als de N207-noord, is de capaciteit ontoereikend voor de grote verkeersvraag. Dit geldt voor de huidige situatie, maar met de verwachte groei van het autoverkeer tot 2020 zal dit alleen maar toenemen. Op de N207-noord treden dagelijks files en vertragingen op. Met name de verschillende kruispunten in dit deel van de N207 kunnen het verkeer in de spits onvoldoende verwerken. Aan beide einden van de N207-noord, bij de aansluiting op de rijksweg A4 en bij de aansluiting in Alphen aan den Rijn (Eisenhowerlaan), kan voorts bij een toenemend verkeersaanbod vertraging optreden. Daarnaast is er sprake van een probleem wat betreft de bereikbaarheid van de omliggende gemeenten, de leefbaarheid in deze gemeenten en de verkeersveiligheid op en om de weg.

Door de reconstructie en de verbreding van de N207-noord zal de doorstroming van het verkeer op dit deel tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden, alsmede de doorstroming van het openbaar vervoer tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol verbeteren. De eerste fase bestaat uit een verbetering van de N207 tussen Alphen aan den Rijn en de Kruisweg naar 2x2 rijstroken met busstroken. Voorts zal een busbaan tussen de Kruisweg en de brug over de rivier de Drecht in Leimuiden worden aangelegd. Ten behoeve van het landbouwverkeer wordt een parallelbaan gerealiseerd ter hoogte van Rijnsaterwoude, ten westen van de N207. Deze baan (weg) wordt doorgetrokken tot de Vriezenweg.

Naast het verbeteren van de doorstroming en verhogen van de capaciteit van de N207 voor regulier verkeer en openbaar vervoer zal als gevolg van de reconstructie en verbreding tevens de verkeersveiligheid worden vergroot.

Om de werken en werkzaamheden tijdig te kunnen realiseren wenst de provincie Zuid-Holland de eigendom te verkrijgen, vrij van lasten en rechten, van de onroerende zaken die in het onteigeningsplan zijn begrepen.

De verzoeker heeft met de eigenaren overleg gevoerd om deze onroerende zaken minnelijk in eigendom te verkrijgen. Dit overleg heeft vooralsnog niet tot overeenstemming geleid. Omdat het ten tijde van het verzoek naar het oordeel van de verzoeker niet aannemelijk was dat het overleg op afzienbare termijn tot vrijwillige eigendomsoverdracht zou leiden, heeft de provincie Zuid-Holland een verzoek ingediend tot aanwijzing ter onteigening van deze onroerende zaken, om de tijdige verwezenlijking van het plan van het werk zeker te stellen.

Uit de Ons bij het verzoek overgelegde zakelijke beschrijving blijkt dat de start van de werkzaamheden op de onderdelen waarvoor geen verwerving nodig is, in mei 2015 gepland zijn. Zodra verzoeker de resterende gronden in eigendom heeft, zullen ook daar de werkzaamheden van start gaan. Het streven is om eind 2017 de werkzaamheden te hebben afgerond. Daarmee is aannemelijk dat zal worden voldaan aan de door Ons voor de aanvang van de werken en werkzaamheden gehanteerde termijn van ten hoogste vijf jaar na de datum van dit aanwijzingsbesluit.

Zienswijzen

Binnen de termijn dat het ontwerp koninklijk besluit ter inzage heeft gelegen, zijn daarover zienswijzen naar voren gebracht door:

A.M. de Jong en H.M. Visser, elk voor de helft eigenaar van de onroerende zaken met de grondplannummers 25, 26, 34, 66, 67, 82, 83, 84 en 94, verder te noemen: reclamanten.

Overeenkomstig artikel 63, vierde lid, van de onteigeningswet heeft Onze Minister reclamanten in de gelegenheid gesteld om hun zienswijze toe te lichten. Reclamanten hebben hiervan geen gebruik gemaakt.

Overwegingen naar aanleiding van de zienswijzen

  • 1. Reclamanten betogen dat de tunnel die zij kunnen gebruiken voor beweiding van vee aan de andere zijde van de N207 na de realisatie van het werk niet meer terugkomt. Daardoor is het voor reclamanten niet meer mogelijk om in de toekomst de aan de andere zijde van de N207 gelegen percelen te beweiden. Reclamanten betogen dat hier geen passende oplossing voor geboden is door de verzoeker om onteigening terwijl zij dit vanaf 2012 al bij verzoeker onder de aandacht hebben gebracht.

  • 2. Reclamanten spreken verder de hoop uit dat er door een op handen zijnde kavelruil minnelijke overeenstemming bereikt kan worden.

De zienswijze van reclamanten geeft Ons aanleiding tot de volgende overwegingen.

Ad 1 en 2

Het betoog van reclamanten over het vervallen van een veetunnel ziet enerzijds op de schade die reclamanten hierdoor menen te lijden en is daarmee financieel van aard. Daarnaast heeft de stelling van reclamanten dat geen passende oplossing is geboden voor het vervallen van de veetunnel en de mogelijke kavelruil ook betrekking op een oplossing in een ander vorm dan geld.

Met betrekking tot de hoogte van de schadeloosstelling merken Wij op dat de onteigening ingevolge artikel 40 van de onteigeningswet plaatsvindt op basis van een volledige schadeloosstelling voor alle schade die de onteigende partij rechtstreeks en noodzakelijk lijdt door het verlies van zijn onroerende zaak. Artikel 41 van de onteigeningswet ziet daarnaast op de te vergoeden waardevermindering van het overblijvende. De hoogte en wijze van berekening van de schadeloosstelling staan Ons in het kader van de administratieve onteigeningsprocedure niet ter beoordeling, maar komen bij het ontbreken van minnelijke overeenstemming aan de orde in het kader van de gerechtelijke onteigeningsprocedure. In het kader van de administratieve onteigeningsprocedure wordt evenmin getreden in de vraag of alle schadecomponenten in de schadeloosstelling zijn opgenomen. Ook dit aspect komt bij het ontbreken van minnelijke overeenstemming in de gerechtelijke onteigeningsprocedure aan de orde.

Verder overwegen Wij dat de onteigeningswet de onteigenende partij niet verplicht tot schadeloosstelling in de vorm van compensatiegrond of andere oplossingen zoals bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwe veetunnel. Uitgangspunt is dat de onteigeningswet de belanghebbenden een volledige schadeloosstelling in geld waarborgt. De mogelijkheden tot schadeloosstelling in een andere vorm dan in geld zullen langs minnelijke weg en veelal in samenwerking met andere overheden, of met particuliere eigenaren van gronden onderzocht moeten worden. Desondanks kunnen vragen om compensatiegrond of andere oplossingen aan de orde komen in het kader van de toetsing van het gevoerde minnelijk overleg over de verwerving van de benodigde gronden. Indien een belanghebbende in het minnelijk overleg immers duidelijk maakt de voorkeur te geven aan vervangende grond of een andere oplossing, moet de verzoeker nagaan of hieraan tegemoet gekomen kan worden. Omdat onteigening een uiterste middel is, is de noodzaak tot onteigening immers ook afhankelijk van de wijze waarop dat minnelijk overleg is en zal verlopen. Hierbij geldt dat de verzoeker gehouden is aan zijn eigen, op de urgentie van de aanleg van het werk, toegesneden planning.

Dit in aanmerking nemend is Ons uit de door verzoeker overgelegde stukken gebleken dat de bedoelde veetunnel niet is gelegen op onroerende zaken waarop het onteigeningsverzoek betrekking heeft. Desondanks heeft verzoeker het vervallen van de veetunnel elders in het tracé alsmede de wens van reclamanten tot een kavelruil onderzocht en bij het minnelijk overleg betrokken.

De door reclamanten bedoelde veetunnel ligt ter hoogte van km. 44.890 (kunstwerk 31A28). Zoals ook opgemerkt in de zakelijke beschrijving is deze tunnel in eigendom, beheer en onderhoud van verzoeker. Reclamanten claimen dat zij op basis van een door hen overgelegde akte een recht hebben om de tunnel te gebruiken. Omdat de tunnel thans niet meer in gebruik is, heeft verzoeker ervoor gekozen om deze in het ontwerp van de nieuwe weg te laten vervallen en te verwijderen. De tunnel is niet gelegen in of direct grenzend aan eigendommen van reclamanten, deze liggen deels zuidelijker of noordelijker van de tunnel. Reclamanten maken geen gebruik van de veetunnel omdat zij hun koeien het hele jaar door houden en melken op of rond de stal en er geen weidegang van het vee is.

Reclamanten koppelen, zoals zij ook stellen in hun brief van 31 maart 2015, de verkoop van de in de onteigening betrokken onroerende zaken aan het behoud van de tunnel dan wel een oplossing anderszins. In genoemde brief stellen reclamanten dat er zonder oplossing op het punt van de tunnel geen overeenstemming zal worden bereikt over verkoop van hun gronden. Verzoeker is vanaf 2012 met reclamanten en hun adviseur in overleg over een passende oplossing, waarbij ook de mogelijkheid van een kavelruil wordt bekeken. De keuze om de tunnel alsnog te behouden is daarbij niet aan de orde en verzoeker heeft dit ook telkenmale aan reclamanten kenbaar gemaakt. Verzoeker heeft daarbij de afweging gemaakt dat de tunnel thans al jaren niet meer bij reclamanten en ook niet bij anderen in gebruik is en het behoud van de tunnel alleen tegen hoge kosten mogelijk is omdat deze als gevolg van de reconstructie van de N207 en de ter plaatse aan te leggen nieuwe parallelweg zal moeten worden aangepast en verlengd. Verzoeker is van mening dat reclamanten niet kunnen verlangen dat deze kosten (alsnog) worden gemaakt nu zij stellen dat ze de mogelijkheid niet kunnen uitsluiten dat zij, onder druk van maatschappelijke omstandigheden, mogelijk in de toekomst alsnog kiezen voor het beweiden van hun vee. Verzoeker heeft een externe taxateur specifiek gevraagd de schade voor reclamanten voor het verwijderen van de tunnel te waarderen. Op basis van deze taxatie stelt verzoeker zich op het standpunt dat reclamanten geen schade lijden als gevolg van het vervallen van de tunnel. Op dit moment is het bedrijf van reclamanten niet ingericht voor weidegang en is het voor reclamanten niet rendabel om over te schakelen op weidegang. Dit is in het minnelijk overleg door verzoeker in de richting reclamanten en hun adviseur ook zo gecommuniceerd. Verder is Ons gebleken dat de percelen van reclamanten ten oosten van de N207 bereikbaar blijven. Reclamanten kunnen in de toekomstige situatie gebruik maken van de westelijke parallelweg en via de voor landbouwverkeer geschikt gemaakte tunnel ter hoogte van de Kerkweg naar deze percelen rijden. Voor de extra om te rijden meters heeft verzoeker in de aangeboden schadeloosstelling een vergoeding voor omrijdschade opgenomen.

Naar aanleiding van de door reclamanten genoemde kavelruil merken Wij op dat Ons uit de overgelegde stukken waaronder de zakelijke beschrijving en verstrekte informatie het volgende is gebleken.

Tijdens de eerste gesprekken over de grondverwerving voor de reconstructie van de N207 bleek dat een groot percentage van de grondeigenaren de voorkeur geeft aan compensatie in grond, boven de financiële schadeloosstelling die op grond van de onteigeningswet als uitgangspunt wordt gehanteerd. Verzoeker heeft de meerwaarde van kavelruil onderkend en heeft, in een poging tegemoet te komen aan de wens van de betrokken eigenaren, de Stichting Kavelruil Zuid-Holland gevraagd de mogelijkheden van kavelruil te onderzoeken. Doelstelling van de kavelruil is een verbeterde verkaveling in het gebied, maar tegelijk is het doel de benodigde stroken die nodig zijn voor de realisatie van het te realiseren werk ‘vrij te ruilen’. Na enkele overleggen met de eigenaren die in de kavelruil wilden deelnemen, zijn er enkele groepen/clusters van eigenaren en percelen gevormd. In elke groep/elk cluster wordt getracht een kavelruil tot stand te brengen. Dit proces heeft er op dit moment in geresulteerd dat met een groot aantal eigenaren overeenstemming is bereikt over een kavelruil. Gezien de te halen voordelen geeft verzoeker aan het grondverwervingsinstrument van kavelruil de uitdrukkelijke voorkeur boven het instrument van onteigening en de daarbij behorende schadeloosstellingsmethodiek. Een groot nadeel van grondverwerving middels kavelruil is echter dat dit van veel factoren afhankelijk is. Dit kan erin resulteren dat de gronden niet tijdig ter beschikking komen van verzoeker. Om zeker te zijn dat de voor realisatie van het werk benodigde gronden tijdig in eigendom komen bij verzoeker, heeft deze ervoor gekozen parallel aan de kavelruil het middel van onteigening in te zetten. In het kader daarvan heeft verzoeker de eigenaren schriftelijke biedingen gedaan voor schadeloosstelling conform artikel 40 e.v. van de onteigeningswet.

Ten aanzien van reclamanten tracht verzoeker om met enkele andere eigenaren van nabijgelegen gronden een kavelruil tot stand te brengen. Met die andere eigenaren is inmiddels overeenstemming bereikt, met reclamanten nog niet. Reclamanten zijn de laatsten die moeten instemmen om de kavelruil in dit cluster tot stand te brengen. Reclamanten willen hieraan echter alleen meewerken als zij bovenop de kavelruil een bepaald bedrag krijgen voor het verlies van de mogelijkheid om de veetunnel te gebruiken. Hierdoor kunnen partijen niet tot afspraken over een kavelruil komen. Verzoeker heeft reclamanten bij emailberichten van 23 juli 2015 en 29 juli 2015 voorgelegd dat zij uiterlijk op 10 augustus 2015 moeten instemmen met kavelruil. Indien reclamanten niet voor 10 augustus a.s. deze instemming verlenen zal verzoeker de kavelruil met de andere betrokken eigenaren afronden, en wat reclamanten betreft de onteigeningsprocedure (verder) voortzetten. Verzoeker heeft dit in genoemde mail van 29 juli kenbaar gemaakt en reclamanten laten weten dat verzoeker dan terugvalt op het aanbod dat op 9 februari 2015 aan hen is uitgebracht voor de ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken. Dit voorstel betreft een schadeloosstelling die is opgesteld op basis van de uitgangspunten van onteigeningswet.

Gelet op het vorenstaande zijn Wij van oordeel dat verzoeker de vraag van reclamanten naar andere oplossingen heeft onderkend en onderzocht, maar omdat een dergelijke oplossing in overleg met andere overheden of particulieren nader onderzocht moet worden en omdat partijen niet tot overeenstemming konden komen over een mogelijke schadeloosstelling voor de veetunnel, kon hiermee niet op afzienbare termijn overeenstemming worden verwacht. In dit kader overwegen Wij verder dat hierbij in aanmerking moet worden genomen dat verzoeker gebonden is aan zijn eigen, op de urgentie van het werk toegespitste planning. Het overleg met reclamanten zal worden voortgezet. Dit overleg, dan wel het overleg dat op grond van artikel 17 van de onteigeningswet aan de gerechtelijke procedure vooraf moet gaan kan alsnog tot een voor partijen aanvaardbare oplossing leiden.

Gelet op het vorenstaande geeft de zienswijze van reclamanten Ons geen aanleiding om het verzoek tot aanwijzing ter onteigening geheel of gedeeltelijk af te wijzen.

Overige overwegingen

Uit de bij het verzoek overgelegde stukken blijkt, dat de in het onteigeningsplan begrepen onroerende zaken bij de uitvoering van het overgelegde plan van het werk niet kunnen worden gemist.

Ons is niet gebleken van feiten en omstandigheden die overigens de toewijzing van het verzoek in de weg staan. Het moet in het belang van een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer noodzakelijk worden geacht dat de provincie Zuid-Holland de vrije eigendom van de door Ons ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken verkrijgt.

Wij zullen, gelet op het hierboven gestelde, het verzoek van gedeputeerde staten van Zuid-Holland tot het nemen van een besluit krachtens artikel 72a van de onteigeningswet toewijzen.

BESLISSING

Gelet op de onteigeningswet,

op de voordracht van Onze Minister van Infrastructuur en Milieu van 17 augustus 2015, nr. RWS-2015/35226, Rijkswaterstaat Corporate Dienst;

gelezen het verzoek van gedeputeerde staten van Zuid-Holland bij brief van 8 april 2015, kenmerk PZH-2015-511257555 DOS-2013-0010527;

de Afdeling advisering van de Raad van State gehoord, advies van 14 oktober 2015, no. W14.15.0267/IV;

gezien het nader rapport van Onze Minister van Infrastructuur en Milieu 27 oktober 2015, nr. RWS-2015/44982, Rijkswaterstaat Corporate Dienst;

Hebben Wij goedgevonden en verstaan:

Voor de reconstructie en verbreding van de provinciale weg N207, vanaf de kruising met de Eisenhouwerlaan/Ridderbuurt (km 39.435) tot aan de kruising met de rivier de Drecht (zuidzijde; km 46.970), alsmede voor de reconstructie van de kruising van de Kruisweg/N446 met de N207 en aanpassing/verlegging van een gedeelte van de Notweg en de aanleg van een parallelweg aan de westzijde van de N207, met bijkomende werken, in de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem, ten name van de provincie Zuid-Holland ter onteigening aan te wijzen de onroerende zaken in de gemeente Kaag en Braassem aangeduid op de grondtekeningen die ingevolge artikel 63 van de onteigeningswet in de gemeente Kaag en Braassem en bij Rijkswaterstaat Corporate Dienst te Utrecht ter inzage hebben gelegen en die zijn vermeld op de bij dit besluit behorende lijst.

Onze Minister van Infrastructuur en Milieu is belast met de uitvoering van dit besluit, dat in de Staatscourant zal worden geplaatst en waarvan afschrift zal worden gezonden aan de Afdeling advisering van de Raad van State.

Wassenaar, 30 oktober 2015

Willem-Alexander

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

LIJST VAN TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN

ONTEIGENINGSPLAN: AANLEG BUSCORRIDOR ALPHEN AAN DEN RIJN – LEIMUIDEN

VERZOEKENDE INSTANTIE: PROVINCIE ZUID-HOLLAND

 

Van de onroerende zaak, kadastraal bekend, gemeente Woubrugge

Grondplannr.

Te onteigenen Grootte

Als

Ter grootte van

Sectie en nr.

Ten name van

ha

A

ca

ha

a

ca

5

0

59

25

wonen terrein (grasland)

9

55

98

C 2727

Noordam, Jacob, Woubrugge.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met opstalrechten nutsvoorzieningen:

1. Gemeente Kaag en Braassem, zetel: Roelofarendsveen.

2. Oasen N.V., Gouda.

                   

6

0

84

60

terrein (grasland)

10

17

95

C 2454

Stichting G. Ribbius Peletier Junior Tot Behoud Van Het Landgoed Linschoten, Nieuwegein, zetel: Utrecht.

                   

7

1

89

45

terrein (grasland)

11

13

93

C 2227

Vrede-Best B.V., Alphen aan den Rijn.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

8

0

01

95

water

00

09

49

C 25

Vrede-Best B.V., Alphen aan den Rijn.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

9

01

78

35

terrein (grasland)

08

31

50

C 2226

Vrede-Best B.V., Alphen aan den Rijn.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

10a

10b

0

0

14

02

80

20

terrein (grasland)

1

00

00

C 2834

½ Langeslag, Maria Johanna Wilhelmina, gehuwd, Breukelen.

½ Langeslag, Patrick Johannes Cornelis, Zalk.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Gemeente Kaag en Braassem, Roelofarendsveen.

                   

11

0

03

70

wonen erf-tuin

0

91

80

C 2835

Langeslag, Petrus Cornelis Maria, (overleden), gehuwd geweest met:

De Groot, Johanna Theodora Leonarda Gemma,

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Gemeente Kaag en Braassem, Roelofarendsveen.

                   

13

0

00

35

terrein (grasland)

0

62

06

C 2814

Van den Berg, Roeland, gehuwd met: Van Boxel, Maria Theresia Henrica Irma, Rijnsaterwoude.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met opstalrechten nutsvoorzieningen:

1. Liander Infra West N.V., Arnhem, zetel: Amsterdam.

2. Gemeente Kaag en Braassem, Roelofarendsveen.

 

Van de onroerende zaak, kadastraal bekend, gemeente Rijnsaterwoude

Grondplannr.

Te onteigenen grootte

Als

Ter grootte van

Sectie en nr.

Ten name van

ha

a

ca

ha

a

ca

16

GEHEEL

erf-tuin

0 00 55

Administratieve

(voorlopige)

kadastrale grens en

oppervlakte.

A 2735

Provincie Zuid-Holland, ’s-Gravenhage.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

17

0

00

10

terrein (grasland)

0

15

85

A 2715

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met opstalrechten nutsvoorzieningen:

1. Gemeente Kaag en Braassem, Roelofarendsveen.

2. Oasen N.V., Gouda.

3. Koop Steendam B.V., Groningen.

                   

18

0

19

55

terrein (grasland)

1

42

60

A 1651

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

19a

19b

0

0

13

30

95

45

terrein (grasland)

1

59

50

A 1650

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

20a

20b

0

0

01

01

30

30

wegen

0

20

00

A 2662

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

                   

21

0

01

05

wegen

0

03

22

A 1463

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

                   

22

0

00

45

terrein (grasland)

1

30

70

A 516

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

23

G E H E E L

wegen

0

02

80

A 1462

De Boer, Theodorus Nicolaas, gehuwd, Sassenheim.

                   

24

0

02

15

terrein (grasland)

1

21

20

A 517

De Boer, Theodorus Nicolaas, gehuwd, Sassenheim.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

25

0

05

85

terrein (grasland)

1

21

40

A 518

½ Visser, Henricus Maria, gehuwd met: Clemens, Maria Petronella Gijsberta, Rijnsaterwoude.

½ De Jong, Agatha Maria, Rijnsaterwoude.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

26

0

12

40

terrein (grasland)

1

43

50

A 519

½ Visser, Henricus Maria, gehuwd met: Clemens, Maria Petronella Gijsberta, Rijnsaterwoude.

½ De Jong, Agatha Maria, Rijnsaterwoude.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

27

G E H E E L

wegen

0

03

95

A 1459

Van den Berg, Roeland, gehuwd met: Van Boxel, Maria Theresia Henrica Irma, Rijnsaterwoude.

                   

28

0

15

80

terrein (grasland)

1

83

10

A 520

Van den Berg, Roeland, gehuwd met: Van Boxel, Maria Theresia Henrica Irma, Rijnsaterwoude.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

29

G E H E E L

wegen

0

03

66

A 1458

Van Vliet, Hendrik Cornelis, Leimuiden.

                   

30

0

12

60

terrein (grasland)

1

63

90

A 521

Van Vliet, Hendrik Cornelis, Leimuiden.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

31

0

06

75

wegen

0

07

63

A 1457

Bulk, Frank, gehuwd met: Kapteijn, Cornelia, Rijnsaterwoude.

                   

32

0

07

45

terrein (grasland)

1

47

10

A 525

Bulk, Frank, gehuwd met: Kapteijn, Cornelia, Rijnsaterwoude.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

33

0

02

35

terrein (grasland)

0

08

30

A 1618

Van Vliet, Hendrik Cornelis, Leimuiden.

                   

34

0

00

90

parken – plantsoenen

0

16

40

A 820

½ Visser, Henricus Maria, gehuwd met: Clemens, Maria Petronella Gijsberta, Rijnsaterwoude.

½ De Jong, Agatha Maria, Rijnsaterwoude.

                   

35a

35b

0

0

01

01

80

25

wegen

0

36

72

A 819

½ Rooms Katholieke Parochiele Charitas Instelling Van De Parochie Van De Heilige Hadrianus, Ter Aar, zetel: Langeraar.

½ De Rooms Katholieke Kerk Van Langeraar En Korteraar, Ter Aar.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

50

0

04

10

terrein (grasland)

0

75

19

A 2723

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Gemeente Kaag en Braassem, Roelofarendsveen.

                   

51

0

05

65

terrein (grasland)

1

67

00

A 1649

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

                   

52

0

06

25

berging-stalling

(garage-schuur)

terrein (grasland)

1

22

20

A 1648

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

                   

53

0

14

50

terrein (grasland)

1

96

00

A 1647

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

                   

54

0

09

20

terrein (grasland)

1

28

00

A 1646

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

                   

55

0

10

60

terrein (grasland)

1

30

70

A 1645

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

                   

56

0

11

85

terrein (grasland)

1

59

10

A 1644

Kroft, Joannes Joseph, gehuwd met: Straathof, Cornelia Wilhelmina,

Rijnsaterwoude.

                   

57

0

10

70

terrein (grasland)

1

61

20

A 1643

Kroft, Joannes Joseph, Rijnsaterwoude.

                   

58

0

18

80

terrein (grasland)

2

65

40

A 1642

Kroft, Joannes Joseph, Rijnsaterwoude.

                   

59

0

23

35

wonen

terrein (grasland)

4

71

50

A 2559

Kroft, Joannes Joseph, Rijnsaterwoude.

                   

60

0

10

75

terrein (grasland)

2

99

40

A 1639

Kroft, Joannes Joseph, Rijnsaterwoude.

                   

61

0

04

75

terrein (grasland)

1

73

00

A 1638

Kroft, Joannes Joseph, Rijnsaterwoude.

                   

62

0

05

50

terrein (grasland)

1

67

70

A 1637

Engele, Johannes Simon Petrus, gehuwd met: Hartveld, Petronella Cornelia Hendrika Maria, Rijnsaterwoude.

                   

63

0

04

85

terrein (grasland)

1

34

80

A 1636

Engele, Johannes Simon Petrus, gehuwd met: Hartveld, Petronella Cornelia Hendrika Maria, Rijnsaterwoude.

                   

64

0

05

35

terrein (grasland)

1

12

50

A 1635

Engele, Johannes Simon Petrus, gehuwd met: Hartveld, Petronella Cornelia Hendrika Maria, Rijnsaterwoude.

                   

65

0

08

70

terrein (grasland)

1

62

60

A 1634

Engele, Johannes Simon Petrus, gehuwd met: Hartveld, Petronella Cornelia Hendrika Maria, Rijnsaterwoude.

                   

66

0

16

30

terrein (grasland)

1

70

50

A 1633

½ Visser, Henricus Maria, gehuwd met: Clemens, Maria Petronella Gijsberta, Rijnsaterwoude.

½ De Jong, Agatha Maria, Rijnsaterwoude.

                   

67

0

21

25

terrein (grasland)

1

64

00

A 1729

½ Visser, Henricus Maria, gehuwd met: Clemens, Maria Petronella Gijsberta, Rijnsaterwoude.

½ De Jong, Agatha Maria, Rijnsaterwoude.

                   

69

0

18

65

terrein (grasland)

1

91

90

A 2369

½ Bulk, Frank, gehuwd met: Kapteijn, Cornelia, Rijnsaterwoude.

½ Kapteijn, Cornelia, gehuwd met: Bulk, Frank, Rijnsaterwoude.

                   

70

0

25

55

terrein (grasland)

1

32

70

A 2370

½ Bulk, Frank, gehuwd met: Kapteijn, Cornelia, Rijnsaterwoude.

½ Kapteijn, Cornelia, gehuwd met: Bulk, Frank, Rijnsaterwoude.

                   

71

0

09

15

terrein (grasland)

1

81

80

A 1627

½ Bulk, Frank, gehuwd met: Kapteijn, Cornelia, Rijnsaterwoude.

½ Kapteijn, Cornelia, gehuwd met: Bulk, Frank, Rijnsaterwoude.

                   

72

0

07

65

terrein (grasland)

1

79

70

A 1626

½ Bulk, Frank, gehuwd met: Kapteijn, Cornelia, Rijnsaterwoude.

½ Kapteijn, Cornelia, gehuwd met: Bulk, Frank, Rijnsaterwoude.

                   

73

0

06

90

terrein (grasland)

0

92

00

A 1625

½ Bulk, Frank, gehuwd met: Kapteijn, Cornelia, Rijnsaterwoude.

½ Kapteijn, Cornelia, gehuwd met: Bulk, Frank, Rijnsaterwoude.

                   

74

0

08

35

terrein (grasland)

0

52

60

A 1624

Bulk, Frank, gehuwd met: Kapteijn, Cornelia, Rijnsaterwoude.

                   

75

0

8

45

terrein (grasland)

0

51

60

A 1623

Bulk, Frank, gehuwd met: Kapteijn, Cornelia, Rijnsaterwoude.

                   

76

0

07

80

terrein (akkerbouw)

1

30

10

A 1622

Bulk, Frank, gehuwd met: Kapteijn, Cornelia, Rijnsaterwoude.

                   

77

0

06

60

terrein (akkerbouw)

2

05

00

A 2465

½ Bulk, Frank, gehuwd met: Kapteijn, Cornelia, Rijnsaterwoude.

½ Kapteijn, Cornelia, gehuwd met: Bulk, Frank, Rijnsaterwoude.

                   

78

0

06

40

terrein (grasland)

0

97

70

A 1616

½ Bulk, Frank, gehuwd met: Kapteijn, Cornelia, Rijnsaterwoude,

verkregen ten behoeve van maatschap:

Maatschap F. Bulk en C. Bulk-Kapteijn, zetel: Rijnsaterwoude.

½ Kapteijn, Cornelia, gehuwd met: Bulk, Frank, Rijnsaterwoude,

verkregen ten behoeve van maatschap:

Maatschap F. Bulk en C. Bulk-Kapteijn, zetel: Rijnsaterwoude.

                   

79

0

06

00

terrein (grasland)

0

89

00

A 1615

Rijkelijkhuizen, Cornelis Leonardus Maria, Rijnsaterwoude.

80

0

06

15

terrein (grasland)

0

84

80

A 1614

Rijkelijkhuizen, Cornelis Leonardus Maria, Rijnsaterwoude.

81

0

09

95

terrein (grasland)

4

52

10

A 2625

Rijkelijkhuizen, Cornelis Leonardus Maria, Rijnsaterwoude.

                   

82

0

22

20

terrein (grasland)

5

29

55

A 1773

½ Visser, Henricus Maria, gehuwd met: Clemens, Maria Petronella Gijsberta, Rijnsaterwoude.

½ De Jong, Agatha Maria, Rijnsaterwoude.

                   

83

0

11

90

terrein (grasland)

1

99

80

A 1610

½ Visser, Henricus Maria, gehuwd met: Clemens, Maria Petronella Gijsberta, Rijnsaterwoude.

½ De Jong, Agatha Maria, Rijnsaterwoude.

                   

84

0

06

40

terrein (grasland)

3

16

10

A 1609

½ Visser, Henricus Maria, gehuwd met: Clemens, Maria Petronella Gijsberta, Rijnsaterwoude.

½ De Jong, Agatha Maria, Rijnsaterwoude.

                   

85a

85b

0

0

07

02

10

90

terrein (grasland)

2

20

00

A 1607

½ Rooms Katholieke Parochiele Charitas Instelling Van De Parochie Van De Heilige Hadrianus, Ter Aar, zetel: Langeraar.

½ De Rooms Katholieke Kerk Van Langeraar En Korteraar, Ter Aar.

                   

86

0

09

10

terrein (grasland)

2

35

80

A 1606

½ Rooms Katholieke Parochiele Charitas Instelling Van De Parochie Van De Heilige Hadrianus, Ter Aar, zetel: Langeraar.

½ De Rooms Katholieke Kerk Van Langeraar En Korteraar, Ter Aar.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

De Roomskatholieke Parochie Heilige Clara, Zevenhoven, zetel: Langeraar.

                   

87

0

07

00

terrein (grasland)

1

72

00

A 1605

½ Rooms Katholieke Parochiele Charitas Instelling Van De Parochie Van De Heilige Hadrianus, Ter Aar, zetel: Langeraar.

½ De Rooms Katholieke Kerk Van Langeraar En Korteraar, Ter Aar.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

De Roomskatholieke Parochie Heilige Clara, Zevenhoven, zetel: Langeraar.

                   

88

0

41

20

terrein (akkerbouw)

7

63

20

A 2468

Hartveld, Joannes Everardus, Rijnsaterwoude.

                   

89

0

92

10

berging-stalling

(garage-schuur)

terrein (akkerbouw)

13

69

15

A 2685

Timmers, Joost, gehuwd met: Van Opzeeland, Maria Anna Cornelia Catharina, Rijnsaterwoude.

                   
 

Van de onroerende zaak, kadastraal bekend, gemeente Leimuiden

Grondplan nr.

Te onteigenen grootte

Als

Ter grootte van

Sectie en nr.

Ten name van

ha

a

ca

ha

a

ca

93

0

32

30

terrein (grasland)

8

47

80

C 2000

Hoogeveen, Cornelis Johannes, Ter Aar.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met opstalrechten nutsvoorzieningen:

1. Liander Infra West N.V., Arnhem, zetel: Amsterdam.

2. Gemeente Kaag en Braassem, Roelofarendsveen.

3. Oasen N.V., zetel Gouda.

                   

94

0

54

50

terrein (grasland)

9

85

50

C 1797

½ Visser, Henricus Maria, gehuwd met: Clemens, Maria Petronella Gijsberta, Rijnsaterwoude.

½ De Jong, Agatha Maria, Rijnsaterwoude.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

95

0

15

60

water

0

18

10

C 54

½ Kea, Antonius Gerardus Maria, gehuwd met: Kinkel, Marianne,

Leimuiden,

verkregen ten behoeve van maatschap:

Maatschap Gebr. Kea, Leimuiden.

½ Kea, Henricus Willibrordus Gerardus,

Leimuiden,

verkregen ten behoeve van maatschap:

Maatschap Gebr. Kea, Leimuiden.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   

96

0

31

80

bouwwerken-waterwerken

terrein

3

21

30

C 1501

½ Kea, Antonius Gerardus Maria, gehuwd met: Kinkel, Marianne,

Leimuiden,

verkregen ten behoeve van maatschap:

Maatschap Gebr. Kea, Leimuiden.

½ Kea, Henricus Willibrordus Gerardus,

Leimuiden,

verkregen ten behoeve van maatschap:

Maatschap Gebr. Kea, Leimuiden.

Dit perceel is gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen:

Oasen N.V., Gouda.

                   
Naar boven