Vastgesteld bestemmingsplan Vosbergerweg 53/53a in Heerde, De Oosterbaan
Logo Heerde
Het college van Heerde maakt, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 21 september 2015 het bestemmingsplan Vosbergerweg 53/53a in Heerde, De Oosterbaan gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.
Doel van het plan
Het bestemmingsplan Vosbergerweg 53/53a, De Oosterbaan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de sanering van het agrarische bedrijf op het perceel Vosbergerweg 53/53a in de kern Hoorn. Alle opstallen worden gesloopt om hiervoor in de plaats woningbouw te laten plaatsvinden. In totaal worden aan het plangebied 8 woningen toegevoegd. Het plangebied ligt in de oksel van het kuispunt Vosbergergweg/Singelweg aan de westkant van de kern. Voor de ontwikkeling is een stedenbouwkundig plan en een landschappelijk inpassingsplan opgesteld om te komen tot een zorgvuldige inpassing in de omgeving.
 
Wijzigingen
De gemeenteraad heeft bij vaststelling van het bestemmingsplan de volgende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht:
  • 1.
    Het meest westelijk in het plangebied gelegen perceel is verschoven, zodat het nieuwe perceel en erf niet op, maar naast de gasleiding komt te liggen;
  • 2.
    De begripsbepaling met betrekking tot de agrarisch hobbymatige activiteiten is gewijzigd om meer duidelijkheid te verschaffen;
  • 3.
    Het aanlegvergunningenstelsel is voor wat betreft de dubbelbestemming Leiding-Gas aangepast;
  • 4.
    Het bestaande Beeldkwaliteitsplan is als bijlage aan de regels gekoppeld;
  • 5.
    In artikel 6.2.3 wordt voor een bijbehorend bouwwerk een goot- en nokhoogte opgenomen.
Voor een compleet overzicht van alle aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan wordt verwezen naar het betreffende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.
 
Inzagetermijn
De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 11 november 2015 gedurende zes weken op werkdagen tussen 08:30 uur en 12:30 uur voor een ieder analoog ter inzage in het gemeentekantoor, Eperweg 5 te Heerde, bij de ontvangstbalie. Het bestemmingsplan met het identificatienummer NL.IMRO.0246.305hvvdeoosterbaan-VA01 is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op http://www.heerde.nl/geldendeplannen. De bestanden van het bestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘index’ Heerde.
 
Beroep
Van donderdag 12 november 2015 tot en met woensdag 23 december 2015 kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tegen gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen.
Naast het instellen van beroep kunt u binnen de hierboven gestelde termijn ook een 'verzoek om voorlopige voorziening' indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.
 

10 november 2015,

Het college van Heerde,

W.R.J.M. Pijnenburg–Adriaenssen, burgemeester

B. van Zuthem, gemeentesecretaris

Naar boven