Vastgesteld bestemmingsplan ‘Boschveld, hoek Edisonstraat - Paardskerkhofweg’
Logo 's-Hertogenbosch
Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Boschveld, hoek Edisonstraat - Paardskerkhofweg’ (NL.IMRO.0796.0002246-1401) met ingang van 9 november 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan ‘Boschveld, hoek Edisonstraat - Paardskerkhofweg’ op 22 september 2015 gewijzigd vastgesteld.
Het plangebied betreft het gebied gelegen tussen de Edisonstraat, Paardskerkhofweg en de nieuwe Zernikestraat, die ligt tussen plangebied en de nieuwe Brede Bossche School (BBS) Boschveld.
Het bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 30 woningen mogelijk. Daarnaast worden ook gemeenschappelijke voorzieningen voor de bewoners van de woningen toegestaan zoals een gemeenschappelijke huiskamer, een ontmoetingsruimte en werkruimten voor gemeenschappelijk gebruik door de bewoners. Het bestemmingsplan biedt de stedenbouwkundig kaders / randvoorwaarden waarbinnen het bouwplan voor een duurzaam wooncomplex dat de Vereniging Bewust Wonen en Werken Boschveld (BWWB) op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkelt, dient te passen.
De wijzigingen zijn: de afwijkingsmogelijkheid voor een grotere bouwhoogte is geschrapt, de afstand van de bebouwing aan de Edisonstraat tot de voorste perceelsgrens is aangepast, de toegestane oppervlaktemaat van geclusterde (kleine) gebouwen in de gemeenschappelijke tuin is aangepast en bij de woning Paardskerkhofweg 10 is een bouwmogelijkheid opgenomen voor bijgebouwen in het voorerfgebied.
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).
 
Beroep tegen het bestemmingsplan?
Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Bovendien moet u tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:
  • 1.
    als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad te wenden; of
  • 2.
    als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.
Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.
Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.
Op de procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State een beroepschrift versneld behandelt. Dit betekent ook dat u binnen de beroepstermijn alle beroepsgronden moet aangeven. Als u uw beroepsgronden later indient, dan zijn ze niet-ontvankelijk.
Naar boven