Vaststelling bestemmingsplan ‘Noord-Sleen - Dorpsstraat 2 / Looweg 1 (realisering twee woningen/verplaatsen grondgebonden agrarisch bedrijf)’ en besluit ‘Vaststelling hogere grenswaarde’
Logo Coevorden
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 13 oktober 2015 het bestemmingsplan ‘Noord-Sleen - Dorpsstraat 2 / Looweg 1 (realisering twee woningen/verplaatsen grondgebonden agrarisch bedrijf)’ ongewijzigd heeft vastgesteld.
Daarnaast is het besluit ‘Vaststelling hogere grenswaarde’ ongewijzigd genomen.
Het bestemmingsplan en het besluit ‘vaststelling hogere grenswaarde’
Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om het grondgebonden agrarisch bedrijf op het perceel Dorpsstraat 2 te Noord-Sleen te verplaatsen naar Looweg 1 te Noord-Sleen. Op het latende perceel mogen ter compensatie van de aldaar te slopen agrarische bebouwing twee woningen gerealiseerd worden.
Met het besluit ‘Vaststelling hogere grenswaarde’ wordt, ten behoeve van de realisatie van een woning op het perceel Dorpsstraat 2 te Noord-Sleen, een hogere grenswaarde als gevolge van wegverkeerslawaai van maximaal 54 dB(A) Lden vastgesteld.
Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?
Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken kunnen worden ingezien van 6 november 2015 tot en met 17 december 2015, tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.
U kunt het bestemmingsplan tevens digitaal inzien op de website Ruimtelijke Plannen.
Beroep
Vanaf 7 november 2015 kan gedurende een termijn van 6 weken, tot en met 18 december 2015, door belanghebbenden beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Raad van State, t.a.v. de Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Aldus kan degene die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Raad van State.
Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet in een nieuw besluit, of door de Raad van State, anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. De werking wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Het is overigens verstandig om, voordat u beroep indient, informatie te vragen op het gemeentehuis. Daar kan men u precies vertellen hoe het betreffende besluit tot stand is gekomen. U kunt daarvoor terecht bij het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden. Daar kunt u tevens informatie krijgen over het indienen van een beroepschrift en een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.
Coevorden, 5 november 2015
Het college van B&W voornoemd,
B.J. Bouwmeester,
burgemeester.
M.N.J. Broers,
secretaris.
Naar boven