Vaststelling bestemmingsplan ‘Schuilgelegenheden voor hobbydieren’
Logo Roerdalen
Burgemeester en wethouders van de gemeente Roerdalen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 24 september 2015 het bestemmingsplan ‘Schuilgelegenheden voor hobbydieren’ gewijzigd heeft vastgesteld.
Het bestemmingsplan voorziet in een afwijkingsbevoegdheid en het stellen van voorwaarden voor het bouwen van schuilgelegenheden voor hobbydieren, voor percelen met de bestemming ‘Agrarisch met waarden – Landschapswaarden 1’, ‘Agrarisch met waarden – Landschapswaarden 2’ en ‘Agrarisch met waarden – Natuur- en landschapswaarden’.
Wijzigingen
In het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen was een minimumgrens opgenomen. Deze minimumgrens hield in dat op percelen kleiner dan 2.000 m2 een schuilgelegenheid niet was toegestaan.
In het vastgestelde bestemmingsplan is deze minimumgrens komen te vervallen. Ook op percelen kleiner dan 2.000 m2 kan één schuilgelegenheid worden toegestaan.
Inzien
Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 11 november 2015 ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen en zijn tevens elektronisch te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.1669.BPBG2015Schuilgh-VG01 of www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1669.BPBG2015Schuilgh-VG01.
Beroep instellen
Volgend uit artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende 6 weken vanaf 11 november 2015 beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:
  • 1.
    belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt;
  • 2.
    iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;
  • 3.
    iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.
 
Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet.
 
Inwerkingtreding
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.
 
Voorlopige voorziening
Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook bij een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en economie via telefoon: (0475) 538 888.
 
Sint Odiliënberg, 11 november 2015
 
Burgemeester en wethouders van Roerdalen,
 
de secretaris
J.J.W.M. L’Ortije
 
de burgemeester
mr. M.D. de Boer-Beerta
 
Naar boven