Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Harlingen - Perseverantiaterrein
Logo Harlingen
Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat de gemeenteraad van Harlingen op 30 september 2015 het bestemmingsplan Harlingen - Perseverantiaterrein gewijzigd heeft vastgesteld. Dit plan voorziet in een nieuw juridisch-planologisch kader voor het zogenaamde Perseverantiaterrein en directe omgeving. Het plangebied wordt begrenst door de Grensweg, N31 en het spoor Harlingen-Leeuwarden. Het bestemmingsplan betreft een actualisering van de huidige planologische situatie en is een vervanging van het nu nog geldende bestemmingsplan. In het bestemmingsplan is verder een ontwikkeling voorzien waarbij het gebied wordt ontwikkeld tot een gemengd gebied met gebouwen voor bedrijven waaronder een autodemontagebedrijf, maatschappelijke voorzieningen en dienstverlening.
 
Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzingen betreffen:
- in artikel 3.7. lid b is in de inleidende zin voor het woord “kantoren” de tekst “één of enkele” gezet;
- in artikel 3.7. is een lid c opgenomen welke luidt: de gronden ter plaatse van de aanduiding “wetgevingszone-wijzigingsgebied 2” tevens worden bestemd voor horeca (hotel/restaurant) waarbij de bouw- en afwijkingsregels, zoals opgenomen in 3.2 en 3.4, van toepassing is met dien verstande dat de bouwhoogte maximaal 15 meter is;
- op de plankaart is een deel van het zuidelijke deel van het plangebied aangeduid als “wetgevingszone-wijzigingsbevoegdheid 2”.
 
Het vaststellingsbesluit met bijlagen en het gewijzigde bestemmingsplan liggen met ingang van 12 november 2015 gedurende 6 weken voor iedereen kosteloos ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Tevens kunnen ze geraadpleegd worden op de website ruimtelijkeplannen.nl.
 
Een belanghebbende kan tegen het vaststellen van het bestemmingsplan binnen bovengenoemde termijn (dus t/m 23 december 2015) schriftelijk een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.
Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens, indien een beroepschrift is ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.
 
Tegen de door de gemeenteraad, bij de vaststelling, in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen kan iedere belanghebbende gedurende bovenvermelde termijn, eveneens bij de Raad van State, schriftelijk een beroepschrift indienen.
Harlingen 03-11-2015
Naar boven