Coördinatiebesluit Melanchthon business school Wilgenlei 2B, Bleiswijk, Lansingerland
Logo Lansingerland
Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat zij op 30 juni 2015 hebben besloten in te stemmen met de toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) voor de realisatie van de Melanchthon Business school, Bleiswijk. Het bestemmingsplan wordt ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.
 
De volgende besluiten, die met de toepassing van de gemeentelijke coördinatieregeling zijn voorbereid, liggen vanaf 10 november 2015 ter inzage:
  • 1.
    Het bestemmingsplan ‘Melanchthon Business school’, Bleiswijk met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0158-VAST;
  • 2.
    De omgevingsvergunning W-2015-0114 voor de ontwikkeling van de nieuwbouw voor de Melanchthon Business School;
  • 3.
    Coördinatiebesluit Melanchthon business school.
 
Beschrijving bestemmingsplan
Het plangebied wordt globaal begrensd door de Merenweg, Wilgenlei, het glastuinbouwbedrijf aan de Wilgenlei nummer 2B en het volkstuinencomplex in Bleiswijk. De Business School is momenteel gevestigd op twee locaties aan de Rembrandtlaan en aan de Merenweg/Wilgenlei in Bleiswijk. De school is van plan deze twee locaties samen te voegen op één locatie aan de Merenweg/ Wilgenlei.
 
Beroep
Op de besluiten is de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing. Dit betekent dat het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gezamenlijk ter inzage liggen en u tegen beide besluiten een beroepsschrift kunt indienen.
U kunt het plan inzien:
 
Vanaf 11 november 2015 tot en met 22 december 2015 kunnen belanghebbenden een (schriftelijk) beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).
 
Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:
  • 1.
    tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en -omgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;
  • 2.
    kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;
  • 3.
    die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.
 
Voorlopige voorziening
Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
 
Griffierecht
Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
 
Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).
 
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 23 december 2015, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
Naar boven