Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan ‘Bergse Plaat / Binnenschelde’
Logo Bergen op Zoom
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 22 oktober 2015 het bestemmingsplan ‘Bergse Plaat / Binnenschelde’, met plannummer NL.IMRO.0748.BP0211-0301 gewijzigd heeft vastgesteld.
Plangebied en doel
Het plangebied ligt ten zuidwesten van de binnenstad van Bergen op Zoom en omvat de Bergse Plaat, stadspark Kijk in de Pot en het aangrenzende strand met boulevardgebied. Dit omvangrijke (woon)gebied is vanaf begin jaren negentig ontwikkeld. Het plangebied wordt globaal begrensd door: Het Retranchement en de Zuid-Westsingel in het noorden, de Gertrudisboulevard en de Markiezaatsweg in het oosten en het Markiezaatsmeer en de Binnenschelde in het zuiden en westen.
Het plangebied komt grotendeels overeen met het plangebied van het bestemmingsplan “Bergse Plaat/Binnenschelde” uit 2005. Delen in dit gebied die sinds 2005 zijn herzien of gewijzigd, zijn in dit plan meegenomen.
Het accent ligt in het bestemmingsplan op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik, het vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren (verruiming/uniformering) van de bestemmingsregeling. In dit ontwerpbestemmingsplan zijn de door de jaren heen opgestelde wijzigingsplannen en verleende vrijstellingen / ontheffingen / omgevingsvergunningen verwerkt. In dit bestemmingsplan zijn dus geen nieuwe grootschalige ontwikkelingen opgenomen.
Wijzigingen
Het plan is op onderdelen gewijzigd vastgesteld. De door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp hebben betrekking op de ingediende zienswijzen en er zijn enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Vanwege de ‘Reparatiewet BZK 2014’ is een aanpassing van de parkeerregeling opgenomen, het evenemententerrein aan De Boulevard Noord, het hotel aan de Gertrudisboulevard en de zelfstandige horeca aan De Boulevard Noord 4-12 zijn als zodanig opgenomen in de regels van het bestemmingsplan. Vanwege twee concrete initiatieven voor horeca aan De Boulevard zijn de verbeelding en de regels aangepast voor een terras en afvalinzameling.
Inzage
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met ingang van 9 november 2015 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website http://www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0211-0301).
Beroep
Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500EA ‘s -Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.
Inwerkingtreding
Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.
Naar boven