Kenteken gebonden invaliden parkeerplaats tbv bewoner Van Sichemstraat 20, Wesepe
Logo Olst-Wijhe
15.018749
J.B. van der Kolk
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe;
 
besluiten:
 
Om dhr. A. Bonhof, bezitter van een gehandicaptenkaart voor bestuurders, woonachtig aan de Sichemstraat 20 te Wesepe, een kentekengebonden invalidenparkeerplaats op de dichtstbijzijnde gelegen openbare parkeerplaats aan te wijzen.
 
Overwegingen ten aanzien van het besluit:
Op grond van het bepaalde in artikel 12, van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12, sub a genoemde borden, behorende bij bijlage 1 van het RVV 1990. Op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994, is de raad bevoegd tot het nemen van dit verkeersbesluit. De raad heeft bij zijn besluit van 29 januari 2001 de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten gedelegeerd aan burgemeester en wethouders. Op grond van artikel 49 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) kan aan een invalide die zich niet of nauwelijks te voet kan voortbewegen door de raad of, krachtens besluit van de raad, door burgemeester en wethouders van de gemeente in het persoonsregister waarvan hij voorkomt een invalidenparkeerkaart worden verstrekt. 
Belangenafweging en motivering
De parkeerplaats aan de Sichemstraat is in eigendom en beheer van de gemeente Olst-Wijhe; Dat er een verzoek is ingediend door dhr. A. Bonhof voor het instellen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan de Sichemstraat te Wesepe, zo dicht mogelijk bij zijn woning; Dat de aanvrager beschikt over een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders; Dat er geen ruimte op eigen erf is om daar een auto te kunnen parkeren; Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met het korps regiopolitie IJsselland district Zuid; De verkeerscommissie Olst-Wijhe heeft ten aanzien van deze maatregel een positief advies uitgebracht;  
Op grond van vorenstaande overwegingen hebben wij besloten tot aanwijs van een kentekengebonden invalidenparkeerplaats nabij de Sichemstraat 20 gelegen parkeerplaats te Wesepe, door middel van het aanbrengen een bord E06 met onderbord 0511 (=kenteken voertuig) van bijlage 1 van het RVV 1990 (Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens) ) met markering conform ASVV 2012.    
 
Wijhe, 6 juli 2015 
Namens burgemeester en Wethouders van de gemeente Olst-Wijhe,    
J.B. van der Kolk
Medewerker Fysieke Infrastructuur.  
Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Het besluit is gebaseerd op artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994 en op artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen betreffende het wegverkeer.
Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken na de datum van publicatie ter inzage bij de balies op de locaties in Olst en Wijhe. Belanghebbenden kunnen gedurende genoemde termijn van zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.
Informatie over het indienen van een bezwaarschrift is verkrijgbaar bij Renate Nijhof, telefoon 14 0570. Bij haar afwezigheid kunt u contact opnemen met Gerard Luijmes.
Bent u het niet eens met dit besluit?
Belt u ons dan eerst. Wij nemen dan samen met u het besluit door en kunnen zo nodig een fout herstellen.
 
Naar boven