Verlengingsbesluit Flora- en faunawet Gedragscode gemeente Nieuwkoop

De Staatssecretaris van Economische Zaken heeft het besluit tot tijdelijke verlenging van de Gedragscode Flora- en faunawet gemeente Nieuwkoop voor de duur van maximaal één jaar goedgekeurd.

Welke aanvraag is ontvangen?

Op 2 oktober 2015 is van de gemeente Nieuwkoop een verzoek ontvangen voor tijdelijke verlenging van de Gedragscode Flora- en faunawet gemeente Nieuwkoop op grond van artikel 16b, tweede lid, onderdeel b, van het Besluit vrijstelling beschermde dier- en plantensoorten. Deze gedragscode geeft regels voor de planning en uitvoering van werkzaamheden in het kader van bestendig beheer of onderhoud van infrastructuur en in het kader van natuurbeheer. Werkzaamheden in het kader van bestendig beheer of onderhoud in de landbouw en de bosbouw, bestendig gebruik en werkzaamheden in het kader van ruimtelijke ontwikkeling en inrichting. De beheermaatregelen gaan onder meer over werkzaamheden in en rond watergangen, aan en rond infrastructuur en in het kader van natuurbeheer, landbouw of bosbouw. Het bestendig gebruik gaat onder meer over instandhouding van recreatiegebieden en het laten plaatsvinden van evenementen op daarvoor bestemde terreinen. De ruimtelijke inrichting gaat onder meer over slootdemping, herprofilering van watergangen, waterbodemsanering en sloop- en reconstructiewerkzaamheden.

Hoe verloopt de procedure?

Over dit soort verzoeken beslist de Staatssecretaris van Economische Zaken. Zij heeft besloten de tijdelijke verlenging van deze gedragscode goed te keuren. De gedragscode wordt voor de duur van maximaal één jaar verlengd. Het besluit is geregistreerd onder nummer RVO/2015/457.

Wat houdt een gedragscode in?

Een gedragscode gaat over beschermde inheemse planten- en diersoorten zoals bedoeld in de artikelen 3, eerste lid, en 4, eerste en tweede lid, van de Flora- en faunawet. Er geldt een vrijstelling van deze verbodsbepalingen als werkzaamheden plaatsvinden volgens een gedragscode die door de Staatssecretaris van Economische Zaken is goedgekeurd. Het gaat om werkzaamheden voor bestendig gebruik, voor bestendig beheer of onderhoud van infrastructuur en voor ruimtelijke ontwikkeling en inrichting.

Meer informatie

Heeft u vragen, kijk dan op mijn.rvo.nl. Of neem telefonisch contact met ons op:

088 042 42 42 (lokaal tarief).

Naar boven