Gemeente Heerlen - Vaststelling bestemmingsplan Heerlen-stad Noord
Logo Heerlen
 
 
Kennisgeving
 
Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 29 september 2015 het bestemmingsplan ‘Heerlen-Stad Noord’ zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting en ondergrond met IMRO-identificatienummer NL.IMRO.0917.BP031200W000002-0401 gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.
Het plangebied bestaat grotendeels uit de buurten Grasbroek, Musschemig, Schandelen, Zeswegen, Nieuw Husken en Oranje Nassau. Het gebied wordt globaal begrensd door de Beersdalweg, Euregioweg, Palemigerboord, Schandelerboord, Spoorsingel, het spoor, Gerard Holtlaan en de achterzijde van de percelen aan de Seelenstraat en de Rietveldstraat.
Het bestemmingsplan “Heerlen-Stad Noord” is een beheerplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande situatie. Een belangrijke implicatie bij dit plan is dat volgens het bepaalde in het “Parkstad Structuurvisiebesluit Wonen en Retail”, onbenutte planologische woningbouw- en detailhandelstitels per 1 januari 2013 moeten worden verwijderd. Concreet betekent dit dat bouwrechten die niet zijn benut zijn geschrapt, maar dat de bestaande woningen en detailhandel in het plangebied gehandhaafd blijven. Daarnaast zijn conform vastgesteld beleid ook onbenutte horecabestemmingen geschrapt.
Het plan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp van het bestemmingsplan. De wijzigingen betreffen enkele tekstuele aanpassingen van de toelichting, een verduidelijking van het begrip wonen in de bestemmingen Bedrijf, Maatschappelijk en Wonen, het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid voor de locatie Schandelermolenweg en de aanpassing van enkele bouwhoogtes op het binnenterrein tussen de Willemstraat en de Oude Kerkstraat. De wijzigingen zijn opgesomd in de Nota van wijzigingen, die onderdeel is van de ter inzage liggende stukken.
Het bestemmingsplan ligt met ingang van 5 november 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.
Het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens digitaal worden ingezien op de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.
Beroep
 
Belanghebbenden die gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan tijdig hun zienswijze bij de raad kenbaar hebben gemaakt , alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, dan wel belanghebbenden die getroffen worden door de gewijzigde vaststelling, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen.
Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Inwerking treding
 
Het besluit van de raad, en daarmee het bestemmingsplan, treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw H. Notermans of de heer B. Oerlemans van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).
 
 
Heerlen, 29 oktober 2015
Burgemeester en wethouders van Heerlen
Naar boven