Ontwerp wijzigingsplan ‘Zeldertseweg 73-75’
Logo Amersfoort
Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerp wijzigingsplan ‘Zeldertseweg 73-75’ gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt. Het college heeft op 27 oktober 2015 besloten de procedure te starten door het ontwerp wijzigingsplan gedurende 6 weken ter inzage te leggen.
Inhoud van het plan
Met het wijzigingsplan Zeldertseweg 73-75 wordt het gebruik van de voormalige agrarische bedrijfswoning als burgerwoning vastgelegd. Hiervoor wordt de agrarische bestemming gewijzigd naar een woonbestemming. Binnen deze woonbestemming is de mogelijkheid opgenomen voor een tweede woning, namelijk de ter plaatse aanwezige historisch waardevolle tabaksschuur. Deze wordt gerestaureerd en verbouwd tot woning. De bij het erf behorende weilanden behouden een agrarische bestemming, echter zonder dat daar gebouwd mag worden. Het geheel wordt landschappelijke ingepast.
Procedure
Van donderdag 5 november tot en met woensdag 16 december 2015 ligt het ontwerp wijzigingsplan ‘Zeldertseweg 73-75’ met de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het ontwerp wijzigingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen via de kaart’ en vervolgens op het gebiedsdeel Buitengebied West ).
Gedurende deze periode kan een belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp uitwerkingsplan aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken.
Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:
  • 1.
    Een brief schrijven en deze per post sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort, t.a.v. mevrouw W.R.H. van Santen-Buma, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.
  • 2.
    Via het online formulier Zienswijze indienen (DigiD). Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen waarbij inloggen met DigiD verplicht is. Het formulier is te vinden op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen, klik vervolgens op “Planprocedure: hoe komt een bestemmingsplan tot stand?”. Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht.
Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld.
Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u, voor het maken van een afspraak, contact opnemen met mevrouw W.R.H. van Santen-Buma via w.vansanten@amersfoort.nl .
Naar boven