Gemeente Goeree-Overflakkee - Wijziging bestemmingsplan Nieuwe Oostdijk fase 1 Goedereede
Logo Goeree-Overflakkee
Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee maken, overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 15 oktober 2015 het bestemmingsplan Nieuwe Oostdijk fase 1 Goedereede opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volg op de tussenuitspraak van de Raad van State (kenmerk 201500964/1/R6).
Inhoud tussenuitspraak
In de tussenuitspraak heeft de Afdeling bestuursrechtspraak de gemeenteraad opgedragen om een nieuw of gewijzigd besluit te nemen op basis van een aangepast akoestisch onderzoek. Daarbij hoeft geen toepassing te worden gegeven aan afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.
Wijzigingen en toelichting
Naar aanleiding van de tussenuitspraak is het akoestisch onderzoek bij de toelichting van het bestemmingsplan gewijzigd. De wijzigingen zijn doorgevoerd in de toelichting van het bestemmingsplan. De regels en verbeelding van het bestemmingsplan zijn niet gewijzigd.
In de tussenuitspraak is opgenomen dat er in het akoestisch onderzoek is uitgegaan van de verkeerde uitgangspunten. Na aanpassing van het akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting op enkele omliggende objecten hoger uitvalt, echter de gemeenteraad heeft geoordeeld dat er nog steeds sprake is van een goed woon- en leefklimaat.
Publicatie
Het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan Nieuwe Oostdijk fase 1 Goedereede (NL.IMRO.1924.GDRNOostdijkfase1-BP30) wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Na bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad zal het ingestelde beroep tegen het bestemmingsplan Nieuwe Oostdijk fase 1 Goedereede door de Afdeling bestuursrechtspraak verder worden behandeld.
Naar boven