Logo Woensdrecht
Vaststelling Herstelbesluit ‘Pannenhoef 9, Ossendrecht’, Woensdrecht

Vaststelling herstelbesluit, intrekken reactieve aanwijzing actualisatie bestemmingsplan buitengebied, 3e herziening

Burgemeester en wethouders van Woensdrecht maken, ter voldoening aan artikel 3.8 lid 3 en lid 6 Wet ruimtelijke ordening en 6.19 Algemene wet bestuursrecht, bekend dat gedeputeerde staten van Noord-Brabant de reactieve aanwijzing met ID NL.IMRO.9930.ra0873bgWoe3eherz-va01 in zijn geheel ingetrokken hebben. Gelijktijdig maken burgemeester en wethouders bekend dat het vastgestelde herstelbesluit ‘Pannenhoef 9, Ossendrecht’ (NL.IMRO.0873.BUITxBP116xHERZx07-VG01) voor een ieder ter inzage ligt.

Intrekking reactieve aanwijzing

Op 7 april 2014 hebben gedeputeerde staten een reactieve aanwijzing gegeven tegen het perceel Pannenhoef 9 te Ossendrecht inzake het bestemmingsplan ‘Actualisatie bestemmingsplan Buitengebied, 3e herziening’. Op 6 januari 2015 hebben gedeputeerde staten van Noord-Brabant besloten deze reactieve aanwijzing in zijn geheel in te trekken. Vanuit een oogpunt van provinciale belangen bestaat bij gedeputeerde staten geen bezwaar meer tegen de inwerkingtreding van het bestemmingsplan voor wat betreft het perceel Pannenhoef 9 te Ossendrecht en de daarbij behorende planregels na het voornemen van het college van burgemeester en wethouders van Woensdrecht om de gemeenteraad voor te stellen een herstelbesluit te laten nemen voor dit perceel.

Vaststelling Herstelbesluit ‘Pannenhoef 9, Ossendrecht’

De gemeenteraad van Woensdrecht heeft in haar vergadering van 29 januari 2015 besloten het herstelbesluit Pannenhoef 9, Ossendrecht’ vast te stellen. Het herstelbesluit wijzigt het raadsbesluit van de gemeenteraad van 27 februari 2014 om de ‘Actualisatie bestemmingsplan Buitengebied, 3e herziening’ vast te stellen.

Inzien

Het intrekkingsbesluit van gedeputeerde staten om de reactieve aanwijzing in zijn geheel in te trekken en het vaststellingbesluit van de gemeenteraad op het herstelbesluit, liggen voor een ieder ter inzage vanaf 12 februari 2015 gedurende een periode van zes weken, bij de centrale balie van het gemeentehuis te Hoogerheide tijdens openingstijden. Na afspraak via het algemene telefoonnummer 14 0164 kan het herstelbesluit ook worden ingezien buiten openingstijden. Tevens is het herstelbesluit digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en de intrekking van de reactieve aanwijzing door Gedeputeerde State kan gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres. Voor zowel het indienen van een beroepsschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Meer informatie over dit bestemmingplan en de mogelijkheid tot reageren vindt u op www.woensdrecht.nl onder “Wonen & leven” vervolgens “Ruimtelijke plannen” en “Ruimtelijke plannen in procedure”.

Hoogerheide, 11 februari 2015

Naar boven