Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied Graafstroom 3de herziening reparatie’
Logo Molenwaard
Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening heeft de gemeenteraad van Molenwaard op 15 september 2015 het bestemmingplan ‘Buitengebied Graafstroom 3de herziening reparatie’ vastgesteld. Het betreft een bestemmingsplan voor het buitengebied van de voormalige gemeente Graafstroom. Het bestemmingsplan ziet toe op de harmonisatie van beleidsuitgangspunten, onder andere met betrekking tot de inhoudsmaat van woningen, en het herstellen van omissies op perceelsniveau.
Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft vooral wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en ambtshalve wijzigingen. Een overzicht van de wijzigingen is opgenomen in de Nota Zienswijzen.
Reactieve aanwijzing
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 27 oktober 2015 besloten voor het bestemmingsplan ‘Buitengebied Graafstroom 3de herziening reparatie’ een reactieve aanwijzing te geven ten aanzien van een toevoeging van een wijzigingsbevoegdheid, waarmee het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid krijgt om een tweede bedrijfswoning toe te staan bij een agrarisch bedrijf; artikel 3.8.11 van de planregels en het bepaalde onder besluitnummer 4 van raadsbesluit 435798.
De reactieve aanwijzing heeft tot gevolg dat artikel 3.8.11 geen deel meer uitmaakt van het door de raad vastgestelde bestemmingplan.
Terinzageli gging
Het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, waaronder ook de reactieve aanwijzing, liggen met ingang van 6 november 2015 zes weken tijdens openingstijden ter inzage in de bibliotheek aan het Raadhuisplein 1 te Nieuw-Lekkerland. Het bestemmingsplan is 24 uur per dag te benaderen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer: NL.IMRO.1927.BPBGGRM3H-VG01. De reactieve aanwijzing is tevens te benaderen via deze landelijke voorziening. Hiervoor kunt het identificatienummer: NL.IMRO.9928.DOSx2015x0007545AW-VA01 gebruiken.
Instellen beroep
Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan vanaf 6 november 2015 tot en met 17 december 2015 beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor belanghebbenden:
  • -
    die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;
  • -
    die bezwaar hebben tegen de aangebrachte wijzigingen;
  • -
    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt.
     
Tevens kan een belanghebbende, dus losstaand van het beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, tot en met 17 december 2015 op grond van artikel 8.2. van de Wet ruimtelijke ordening, rechtstreeks beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van 27 oktober 2015 van Gedeputeerde State van Zuid-Holland bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Verzoek om voorlopige voorziening
Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het bestemmingsplan of de reactieve aanwijzing. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op het hierboven genoemde adres.
Het vaststellingsbesluit en het aanwijzingsbesluit treden een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist op een verzoek om voorlopige voorziening, dan treden de besluiten niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.
Informatie
Voor meer informatie zie de digitale bekendmaking op www.gemeentemolenwaard.
Naar boven