Ontwerpbestemmingsplan Merenhoef in Maarssen, Stichtse Vecht
Logo Stichtse Vecht
Burgemeester en wethouders van gemeente Stichtse Vecht maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Merenhoef in Maarssen vanaf vrijdag 6 november tot en met donderdag 17 december 2015 ter inzage ligt.
Inhoud
Het aan de Plesmanlaan in Maarssen gelegen Woonzorgcentrum Merenhoef inclusief de aanleunwoningen en de inrichting van het terrein er omheen zijn sterk verouderd en toe aan renovatie. Landelijk is het beleid rondom de zorg ingrijpend aan het veranderen. We willen dat ouderen langer zelfstandig wonen en zij mogen zelf bepalen waar en bij wie ze zorg gaan ‘inkopen’. Ook de denkbeelden over de wijze waarop we kwetsbare mensen en dementerende ouderen willen huisvesten zijn veranderd. Daarnaast is er binnen onze gemeente behoefte aan meer betaalbare levensloopbestendige woningen en is het wenselijk dat de gezondheidssector in Maarssen-dorp beter ondersteund wordt. Dit zijn allemaal argumenten voor het opstellen van dit bestemmingsplan dat het renoveren en uitbreiden van de huidige bebouwing van Woonzorgcentrum Merenhoef mogelijk maakt.
Inzien
U kunt het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.1904.BPMerenhoefMDP-OW01) vanaf vrijdag 6 november tot en met donderdag 17 december 2015 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en vanaf dezelfde datum zonder afspraak inzien bij het omgevingsloket van de gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1 in Maarssen (maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur) en het Servicepunt Beek en Hoff, Molendijk 34 in Loenen aan de Vecht (maandag t/m donderdag van 13:00 tot 16:00 uur).
Informatie markt
Op dinsdag 24 november 2015 is er van 19:30 tot 21:30 uur in het restaurant van Woonzorgcentrum Merenhoef, Merenhoef 1 in Maarssen een informatiemarkt waar de plannen worden toegelicht.
Reageren
U kunt vanaf vanaf vrijdag 6 november 2015 gedurende 6 weken schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u, onder vermelding van ‘zienswijze Merenhoef, Z/15/46456’, richten aan de gemeenteraad van Stichtse Vecht, Postbus 1212, 3600 BE Maarssen. Mondeling kunt u uw zienswijze kenbaar maken aan mevrouw S. Lutters (14 0346).
Naar boven