Zienswijzen m.b.t. voorgenomen verkeersbesluit plaatsing bushaltebord L3 bij Hunebedcentrum Borger, Bronnegerstraat 12 te Borger
Logo Borger-Odoorn
Voornemen
Het Hunebedcentrum in Borger is van plan voor het ontvangen van bussen met bezoekers voor het centrum een halteplaats in te richten nabij de Bronnegerstraat 12 in Borger. Deze halteplaats zal worden gerealiseerd als uitstapplaats, net aan de noordkant van de toegang tot het Hunebedcentrum. Dit plan is in overeenstemming met eerder gemaakte afspraken om bustoeristen bij de ingang aan de Bronnegerstraat te laten uitstappen. Na het bezoek kunnen zij dan weer instappen op de parkeerlus aan de Westerlandenweg. De aanlegwerkzaamheden worden uitgevoerd in relatie met een uitbreiding van de parkeervoorziening aan de Hunebedstraat/Westerlandenweg, conform het bestemmingsplan Hunebedcentrum.
Voor de halteplaats zelf is geen aanlegvergunning of omgevingsvergunning nodig, maar de bedoeling is wel de halte duidelijk herkenbaar te maken met het haltebord L3 volgens bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Hiervoor is een verkeersbesluit vereist.
Burgemeester en wethouders zijn van plan het verkeersbesluit vast te stellen.
Zienswijzen
Een ontwerp-verkeersbesluit ligt van donderdag 5 november tot en met vrijdag 20 november 2015 ter inzage bij het Klant Contact Centrum. Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over het voorgenomen verkeersbesluit schriftelijk richten aan burgemeester en wethouders.
Mondelinge zienswijzen kunnen in die periode telefonisch kenbaar worden gemaakt, T. (0591-)
535343 of 535243
Naar boven