Gemeente Grave - Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplannen ‘Bedrijventerrein Wisseveld en Nieuwe Haven’ te Grave
Logo Grave
Burgemeester en wethouders van Grave maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Wisseveld en Nieuwe Haven’ met alle daarop betrekking hebbende stukken, alsmede de ontwerpbeeldkwaliteits-plannen ‘Bedrijventerrein Wisseveld’ en ‘Ligplaats woonboot Nieuwe Haven Grave’, vanaf 4 november tot en met 15 december 2015 ter inzage liggen.
Het doel van het bestemmingsplan is primair om – ter verdere uitwerking van de ‘Structuurvisie gemeente Grave 2025’ – de juridisch-planologische regeling voor het plangebied te actualiseren, waarbij enerzijds wordt uitgegaan van de bestaande rechten en anderzijds van de bestaande situatie. Uitgangspunt hierbij is, dat een groot gedeelte van het voorheen als ‘uit te werken woondoeleinden’ bestemde plandeel niet meer zal worden verwezenlijkt. De ontwikkelingsruimte voor de gevestigde en nieuwe bedrijven wordt gezocht in de stedenbouwkundige mogelijkheden en de mogelijkheid om andere activiteiten te ontplooien binnen de van toepassing zijnde milieucategorieën. Er is dan ook sprake van een beheergericht plan voor de bestaande toestand. Daarbij is een goede afstemming met de gewenste woningbouw op de aangrenzende percelen van belang. Doel van dit bestemmingsplan is enerzijds de bedrijven meer ruimte te geven om te ondernemen en anderzijds de belangen van de voorziene woningbouw te waarborgen.
Het plangebied wordt globaal begrensd door de Arnoud van Gelderweg aan de noord- en westzijde, de Pater van den Elsenstraat, de Koninginnedijk en de Havenstraat aan de zuidzijde en de Koninginnedijk en De Nieuwe Haven aan de oostzijde te Grave (5361 CR, CV, CW, CX, EB, EC en EK). Er wordt hiervoor geen ontwerpexploitatieplan in procedure gebracht.
De beeldkwaliteitsplannen zullen te zijner tijd – in aanvulling op verankering in het bestemmingsplan – ook in het kader van artikel 12a van de Woningwet als welstandskader voor het bedrijventerrein Wisseveld en de ligplaats van de woonboot in de Nieuwe Haven worden vastgesteld.
In de als bijlage bij de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan opgenomen (geanonimiseerde versie van de) ‘Afwegingsnota vooroverleg/inspraak/advies commissie Ruimtelijke Kwaliteit en ambtshalve wijzigingen’ is ingegaan op de ten de ten aanzien van het voorontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Wisseveld en Nieuwe Haven’ – als gevolg van de ingediende bestuurlijke vooroverlegreacties en inspraakreacties, de door de commissie Ruimtelijke Kwaliteit uitgebrachte adviezen en ambtshalve – noodzakelijk geachte wijzigingen. Deze wijzigingen zijn verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp beeldkwaliteitsplannen.
U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeeldkwaliteitsplannen gedurende de inzagetermijn van
4 november tot en met 15 december 2015 op de volgende manieren inzien:
  • -
    digitaal op www.Grave.nl onder ‘Bestemmingsplannen’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IMRO-nummer betreft NL.IMRO.0786.BPWisseveldHaven-ON01.
  • -
    analoog bij de publieksbalie tijdens de openingstijden van het stadhuis. Wij verzoeken u hiervoor een afspraak te maken.
Gedurende voornoemde termijn kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeeldkwaliteitsplannen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Grave, Postbus 7, 5360 AA Grave. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer 0485 –
460 300.
Grave, 3 november 2015
Burgemeester en wethouders van Grave
Naar boven