Ontwerpstructuurvisie Wonen Eibergen 2015
Logo Berkelland
Burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland geven te kennen dat de Structuurvisie Wonen Eibergen 2015 wordt voorbereid.
De gemeenteraad van Berkelland stelde op 19 mei 2015 de Regionale Woonagenda Achterhoek 2025 vast. Op basis hiervan is er nog ruimte om in deze periode in beperkte mate woningen toe te voegen. Het huidige aantal bouwplannen overschrijdt deze behoefte nog fors. Het aantal woningbouwplannen wordt daarom benedenwaarts bijgesteld.
De Structuurvisie Wonen Eibergen 2015 geeft het toekomstig kader voor de ontwikkeling van bouwlocaties in de bebouwde kom van Eibergen. Daarbij behoort onder meer het woongebied Op de Bleek. De structuurvisie geeft richting aan het ruimtelijk handelen van de gemeente voor de bouwlocaties die er in zijn opgenomen.
Het aspect volkshuisvesting is een belangrijke reden voor deze structuurvisie. We bouwen voor de voorspelde woningbehoefte tot 2025. Dit uitgangspunt hanteren alle Achterhoekse gemeenten.
Inzage
De ontwerpstructuurvisie Wonen Eibergen 2015 ligt ter inzage van 4 november tot en met 15 december 2015 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.
Deze publicatie en de ontwerpstructuurvisie kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt de ontwerpstructuurvisie ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.SVBKL20150001-0010.
Zienswijze
Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over de ontwerpstructuurvisie. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer G.F.M. ter Beke van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoon 0545 – 250 250.
Naar boven