Logo Staphorst
Aanmeldingsnotitie MER oprichten tweede pluimveestal, J. van Elp, Klaas Kloosterweg Oost 151, Staphorst

Burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst maken, gelet op het bepaalde in artikel 7.17, vierde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 12 september 2014 heeft de heer J. van Elp voor de locatie Klaas Kloosterweg Oost 151 te Staphorst (7951 LW) een Aanmeldingsnotitie MER ingediend waaruit blijkt dat het bedrijf voornemens is haar pluimveebedrijf uit te breiden naar een totaal van 128.675 opfokhennen.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst leidt de voorgenomen activiteit niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst hebben daarom besloten dat voor deze activiteit geen bijzondere omstandigheden aanwezig zijn waarvoor een milieueffectrapportage (MER) behoeft te worden opgesteld alvorens door hen een beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de voorgenomen activiteit.

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 11 februari 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Staphorst, Binnenweg 26 te Staphorst.

Staphorst, 5 februari 2015

Met vriendelijke groet, burgemeester en wethouders van Staphorst, Namens dezen, C. Tuinman-van Olst, Juridisch medewerker omgevingsrecht

Naar boven