Kennisgeving BestemmingsplanHerontwikkeling Dorpsstraat-Boutlaan in Scharendijke en Omgevingsvergunning Boutlaan
Logo Schouwen-Duiveland
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en van artikel 3.12 Wabo bekend dat met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:
  • 1.
    Het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Dorpsstraat-Boutlaan in Scharendijke’ met identificatienummer NL.IMRO.1676.00136BphSD-va01 door de gemeenteraad op 22 oktober 2015 en
  • 2.
    Het verlenen van de omgevingsvergunning ‘Boutlaan’ in Scharendijke door het college van B&W op 27 oktober 2015.
Doel en plangebied
  • 1.
    Het bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Dorpsstraat-Boutlaan in Scharendijke’. Het bestemmingsplan bestaat uit een tweetal percelen in Scharendijke: de Dorpsstraat 9-17 en het perceel naast de Boutlaan 1. Het plan maakt de verplaatsing mogelijk van de winkels aan de Dorpsstraat 9-17 (de supermarkt en de winkel in kado- en huishoudelijke artikelen) naar een locatie gelegen naast de brandweerkazerne aan de Boutlaan. Voor de vrijkomende gronden aan de Dorpsstraat wordt een nieuwe invulling mogelijk gemaakt, naast recreatiewoningen worden aan de Dorpsstraat enkele kleinschalige functies toegestaan.
  • 2.
    De omgevingsvergunning ‘Boutlaan’ in Scharendijke. De omgevingsvergunning ziet op de bouw van een winkelpand op een perceel aan de Boutlaan, gelegen naast Boutlaan 1.
Wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-besluiten
Het bestemmingsplan is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld: de verplaatsing van de detailhandel aan de Elkerzeeseweg 38 naar de locatie aan de Boutlaan is niet meer opgenomen in het bestemmingsplan. De gronden aan de Elkerzeeseweg 38 maken geen deel meer uit van het plangebied, de bouwmogelijkheden van het winkelpand aan de Boutlaan zijn verkleind en de aanduiding ‘specifieke vorm van detailhandel – bloemen- en plantenhandel’ is niet op meer opgenomen. Naast de verbeelding zijn ook de toelichting en de regels van het bestemmingsplan hierop aangepast. Een volledig overzicht is terug te vinden in de ‘Antwoordnotitie zienswijzen en ambtshalve aanpassingen’, die als bijlage bij het plan is gevoegd.
De omgevingsvergunning wijkt op de volgende punten af van de ontwerp-omgevingsvergunning: De bloemen-en plantenzaak is vervallen in de definitieve omgevingsvergunning.
Ter inzage
Het bestemmingsplan, het raadsbesluit tot vaststelling daarvan en de omgevingsvergunning liggen van 2 november tot en met 14 december 2015 ter inzage in de leesruimte van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan kunt u ook raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl
Reageren.
Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het vaststellen van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning als één besluit gezien. Van 2 november tot en met 14 december 2015 kan beroep worden ingesteld tegen het besluit om het bestemmingsplan vast te stellen en/of het besluit om de omgevingsvergunning voor het bouwen van een winkelpand aan de Boutlaan in Scharendijke te verlenen. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende:
  • -
    die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning kenbaar heeft gemaakt;
  • -
    die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning kenbaar te maken;
  • -
    voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die ten opzichte van beide ontwerp-besluiten zijn aangebracht.
Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.
Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning.
Inwerkingtreding . Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden naar verwachting in werking op 15 december 2015.
Naar boven