Logo Lisse
Vastgesteld bestemmingsplan Kanaalstraat 33, Van der Veldstraat 2 en 2A en verleende omgevingsvergunning, Lisse

De gemeenteraad heeft op 29 januari 2015 het bestemmingsplan Kanaalstraat 33, Van der Veldstraat 2 en 2A, met de identificatie NL.IMRO.0553.bckanaal33vdveld2A-vax1 gewijzigd vastgesteld.

Het plan voorziet in realisatie van 8 appartementen (boven de winkel op de verdiepingen 4 appartementen en ter plaatse van het pakhuis en de woning nog eens 4 appartementen), het renoveren en wijzigen van het monument en het maken van een in/uitrit.

Besluit omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1. Bouwen (artikel 2.1 lid 1 onder a Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

  • 2. Wijzigen en herstellen monument (artikel 2.2 lid 1 onder b Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

  • 3. Maken van in- en uitrit (artikel 2.2 lid 1 onder e Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

  • 4. Afwijken bestemmingsplan (artikel 2.10 lid 2 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht).

Inzien

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl Ze liggen ook ter inzage in het gemeentehuis.

Ter inzage

Omdat gebruik wordt gemaakt van de coördinatieregeling volgens artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening liggen alle besluiten tegelijkertijd ter inzage. U kunt ze inzien van 12 februari tot en met 25 maart 2015.

Beroepsmogelijkheden na het definitieve besluit

De ontwerpbesluiten hebben van 7 juni tot en met 18 juli 2013 ter inzage gelegen. Er zijn zienswijzen ingediend. De reactie op deze zienswijzen vindt u terug in de Nota van zienswijzen in het bestemmingsplan. Tegen de besluiten kan tot en met 25 maart 2015 een beroepschrift worden ingediend, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit of door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest schriftelijk of mondeling zienswijzen in te brengen inzake het ontwerpbesluit. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de beschikkingen treden in werking op de dag nadat de beroepstermijn verloopt (26 maart 2015).

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Lisse, 11 februari 2015

Het college van burgemeester en wethouders

Naar boven