Ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van het Rolderdek,Rolderstraat viaduct Overcingellaan/Industrieweg te Assen
Logo Assen
Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij gecoördineerd voorbereid:
•Een omgevingsvergunning (ex artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)), onderdeel ‘bouwen’.
Stukken inzien
Deze stukken liggen met ingang van 5 november 2015, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis.
Inhoud
De Stadsboulevard is de ruggengraat van de FlorijnAs. Deze weg loopt van de noordelijke oprit van de A28 naar het knooppunt N33/A28 in Assen-Zuid. Vrijwel alle projecten in de FlorijnAs hebben (of krijgen) een adres aan de Stadsboulevard. Dit geldt ook voor de gebiedsontwikkeling die door middel van de FlorijnAs mogelijk op gang wordt gebracht. De Stadsboulevard gaat zorgen voor een verbeterde doorstroming van het verkeer door de stad. Het wordt een goed bereikbare en herkenbare groene route. Een groot deel van de Stadsboulevard Noord is momenteel uitgevoerd of in uitvoering. Daarbij zijn we nu gekomen aan het volgende deel van de boulevard, namelijk het weggedeelte over de Roldertunnel, dit noemen we het Rolderdek. De Roldertunnel betreft de Rolderstraat. De dekken daaroverheen vormt het viaduct dat de Overcingellaan verbind met de Industrieweg. Op de bestaande tunnelbak wordt het bestaande dek vervangen door drie nieuwe dekken. Het Rolderdek wordt aangepakt om (toekomstige) problemen rondom doorstroming en bereikbaarheid op te lossen.
Crisis- en herstelwet en de coördinatieregeling
Het besluit is ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis- en herstelwet). De stadsboulevard is een deelproject van de FlorijnAs. Hiervoor is onder de Crisis- en Herstelwet op 27 oktober 2011een structuurvisie vastgesteld. Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening).
Hoe kunt u uw reactie kenbaar maken
Een ieder kan gedurende de bovengenoemde termijn bij voorkeur schriftelijk, op grond van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, zienswijzen indienen tegen het bovengenoemde ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Na deze termijn zal een besluit worden genomen omtrent verlening van de omgevingsvergunning.
Naar boven