Logo Sluis
Ontwerpbestemmingsplan ‘Viscentrum Breskens’, Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan 'Viscentrum Breskens' ter inzage wordt gelegd. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een nieuw viscentrum in de kom van de Handelshaven te Breskens. Het programma van het viscentrum omvat de vismijn, het visserijmuseum, de visserij-experience met detailhandel en horeca (proeverij) en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Bij het nieuwe viscentrum is tevens een boomkorkotter voorzien. Het bestemmingsplan vervangt gedeeltelijk het bestemmingsplan "Waterfront Breskens" en gedeeltelijk "Kom Breskens".

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen en het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan liggen met ingang van 12 februari 2015 tot en met 25 maart 2015 voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.1714.bp15viscentrum-ON01). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer S. van Vooren van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed, tel. 140117.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan 'Viscentrum Breskens' op de volgende wijze:

  • Schriftelijk: u kunt uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

  • Mondeling: u kunt hiervoor een afspraak maken met de heer S. van Vooren van de afdeling Externe dienstverlening via telefoonnummer 140117.

Wij maken u er op attent dat het niet mogelijk is uw zienswijze via de gemeentelijke website kenbaar te maken.

Het college van burgemeester en Wethouders van Sluis brengt tevens ter kennis dat zij op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens is om bij het besluit tot vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan 'Viscentrum Breskens' de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.

Oostburg, 11 februari 2015

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS, A.M.M. Jetten burgemeester

S.I. de Kievit-Minnaert, secretaris

Naar boven